Sport

«Herregud! Der kom han ut av ingenting!»

Kommentatorene var elleville da Alexander Jacobsen slo britiske Tim Wilde på knockout i London.

  • Benedicte A. Bakken
    Benedicte A. Bakken

Det så lenge ut som at britiske Tim Wilde hadde overtaket, men plutselig kom Alexander Jacobsen og knocket ut Wilde med et slag. Dermed vant Jacobsen sin syvende profesjonelle MMA-seier foran flere tusen elleville tilskuere i London.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA KAMPEN ØVERST I SAKEN.

– Jeg er utrolig stolt av Alexander, forteller trener Niclas Johansson til BT.

Jacobsen begynte rolig, og det var Wilde som gikk hardest ut. Wilde fikk inn noen gode slag tidlig, og briten så ut til å ha god kontroll på den bergenske bokseren. Men så, tre minutter og femtitre sekunder ut i kampen fikk Jacobsen inn et slag som sendte Wilde rett i bakken. Dette i første runde.

VIDEO: SE SEIERSINTERVJU MED JACOBSEN (BRUKES MED TILLATELSE FRA VIAPLAY)

– Det snur fort i MMA, og det er små marginer. Alex har hatt litt trøbbel med å starte når det begynner og han trenger litt tid før han våkner. Men i denne sporten kan det være over i begynnelsen, sier Johansson før han legger til:

– Men alt i alt, det var fantastisk det han gjorde med det høyreslaget. Jeg trodde ikke Wilde skulle få hodet opp.

– «Der kom han ut av ingenting!»

«Herregud! Der kom han ut av ingenting!», ropte de britiske kommentatorene i ekstase da Jacobsen traff med slaget sitt. Jacobsen reagerte med å klatre opp på gjerdet i bokseringen og ta imot jubelen fra publikum. Jacobsen som representerer Bergen MMA og Bergen Grappling har jobbet hardt for dette.

– Jeg tror ikke folk der hjemme vet hvor mye han og teamet rundt ham jobber. Det krever utrolig mye, men det «pays offf», forteller Johansson fornøyd.

Les også

Mener det er på tide med kamper i bur i Bergen

Fremdeles mye å jobbe med

Jacobsen har hatt problemer med å få motstandere fordi engelskmennene er bekymret for at han skal ødelegge vinnerstatistikken deres. Lørdag kveld gjorde nettopp Jacobsen dette, og kveldens speaker ropte ut: «Alexander, London has fallen in love with you».

– Når vi kommer fra Norge, der det ikke er tillatt å konkurrere, så er det klart at interessen ligger rundt nasjonens fighter. At det kommer folk fra Norge og setter en strek i statistikken er ikke bra for dem. Samtidig så vitner det om at vi gjør noe riktig hjemme i forhold til trening, sier Johansson.

Treneren påpeker likevel at det fremdeles er mye å jobbe med:

– Vi har fremdeles mye å gå på, og vi er nødt for å være med fra start. Men Alexander er en tøffing, og han har vært ute en vinternatt før. Målet vårt er UFC, og det kommer når det kommer. Men at det kommer er jeg hundre prosent sikker på.

Les også

  1. MMA-utøver: - Frykter man noe er man ferdig

  2. Anbefaler folk å gå rett fra sofaen til å prøve MMA

  3. Her planlegges det proffkamper i boksing

  4. – Cecilia Brækhus har vært en stor mester, men hun er på vei ut

Les mer om

  1. MMA