Sport

Gikk ned på kne og fridde etter å ha slått motstanderen knockout

– Det var kveldens største seier.

  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

MMA-utøveren Alexander Gustafson startet kvelden med å slå ut motstanderen Glover Teixeira i femte runde. Men da publikum trodde høydepunktene var over, hadde Gustafson et nytt kort i ermet.

Etter seieren tok 30-åringen mikrofonen og ba kjæresten Moa Johansson komme opp i ringen. Tydelig sliten og preget av slåsskampen gikk han ned på kne foran henne.

– Moa, jeg elsker deg av hele mitt hjerte, og takk for at du fødte barnet mitt. Vil du gifte deg med meg, spurte han.

Les også

Besvimte på direkten etter kvelertak fra MMA-stjerne: – Han skulle sikkert bare kødde med meg

Nybakte foreldre

Svaret var ja, og de nybakte foreldrene ble forlovet foran 15 000 tilskuere på hjemmebane. Gustafson sa til Viasat etter kampen at det var naturlig å fri, bare to uker etter de fikk datteren Ava.

– Vi har fått en baby, og det kjennes naturlig å gifte oss nå. At Moa sa ja var den største seieren i kveld. Tanken på at jeg skulle fri var en boost i kampen. Jeg kunne ikke ha tapt og så stilt det spørsmålet. Jeg var nødt til å vinne, sier Gustafson til Viasat.

Les også

  1. Nordmannen debuterer som MMA-proff i kveld: – På tide å slippe løs udyret

  2. Nei, alle MMA-fans: Det er ikke sunt å bli slått i hodet

Får tittelsjanse

Etter gårsdagens seier skal MMA-utøveren mest sannsynlig ut i en ny tittelsjanse i lett tungvekt-klassen. Han møter trolig vinneren av oppgjøret mellom Daniel Cormier og Jon Jones, som møtes i et oppgjør i juli i Las Vegas.

Seieren var den 18. i hans karrière. Sist gang han kjempet i Globen var det han som ble beseiret på knockout. Nå fikk han sin revansje.

– Glover er en av de tøffeste guttene i verden. Men jeg kjente meg aldri truet. Ikke en eneste gang. Han fikk inn et par kroppsslag på meg som kjentes, men jeg kunne fortsatt i ti runder til, så bra kjentes kroppen, sier Gustafson til Aftonbladet.

Les mer om

  1. MMA