Sport

Nå er det over for Bergen hockey

Ble knust 7–1 av Tønsberg i tredje kvalifiseringskamp.

TUNGE TILSTANDERr Bergen Hockey var ikke i nærheten av å tukte Tønsberg i opprykkskvaliken. Dette bildet er fra en tidligere kamp.
  • Benedicte Bakken

Tirsdag reiste Bergen Hockey til Tønsberg for å spille sin første av tre kamper på Østlandet denne uken. Etter to solide tap mot Lillehammer og Kongsvinger, var ikke forventningene særlig høye da Bergen entret isen i Tønsberg ishall.

Det sier kanskje seg selv at når det mest interessante med kampen var at Tønsbergs Blad sine reportere glemte å ta av mute-knappen i pausen, og kom med noen utsagn som kanskje ikke var ment for TV.

Les også

  1. Verst da det gjaldt som mest: Bergen tapte med fem mål

  2. Gapet Bergen må tette

Helsvart

I første periode hadde Bergen kun ett skudd på mål, noe man kan regne med ikke var helt etter planen. I andre periode kunne det se ut som at bergenserne hadde fått en liten kalddusj av trener Glomsaas i pausen, for om ikke angrepsspillet var bra, var det i hvert fall betydelig bedre enn i første periode.

— Vi er sinnssykt skuffet i dag. Jeg måtte hatt en del makrell på rorbuen om jeg skulle dratt på smilebåndet nå altså, sier en skuffet Pål Erik Glomsaas, som heldigvis fremdeles har humoren i behold.

For det var ikke mye å smile over i dag, og når det på toppen av det hele ble en utvisning resten av kampen for Martin Lund i andre periode, ble det hele en helsvart dag for Bergen som til slutt tapte 7–1. Bergen kan med andre ord legge ifra seg drømmen om eliteseriespill neste år.

— Dette var vår svakeste match i kvaliken etter min mening, samtidig som Tønsberg spiller sin beste kamp noensinne mot oss synes jeg, forteller Glomsaas.

«Glomsen» legger likevel ikke skjul på at totalen av sesongen har vært fantastisk.

— Vi ble tippet til å ligge på nedre halvdel av 1. divisjon, og nå er vi her. Nå må vi finne ut litt hva vi behøver for å holde dette nivået. Nå møter vi motgang for første gang denne sesongen, og det er egentlig spennende. Hvordan vi skal ta oss ut herfra, det er det vi må ha fokus på nå, konkluderer Glomsaas.

Har du hørt den siste Ballspark-podcasten?

Les mer om

  1. Ishockey