Kristoff sliter med sykdom: - Jeg føler meg ikke super

Nordmannen toner ned egne muligheter på 1. etappe i Critérium du Dauphiné.

Alexander Kristoff sliter med en forkjølelse.

Alexander Kristoff har slitt med en forkjølelse de siste dagene. 29-åringen er derfor usikker på om han kan hevde seg på 1. etappe av Critérium du Dauphiné.

Les også

– Kristoff kan melde overgang til omstridt lag

Critérium du Dauphiné innledes søndag med en knalltøff etappe på 170 kilometer i og rundt franske Saint-Étienne.

Syklistene skal bryne seg på åtte kategoriserte stigninger. Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er de sterkeste norske kortene i rittet. Sterke navn som Alberto Contador, Chris Froome og Michal Kwiatkowski stiller også til start.

Pause

Kristoff har hatt konkurransepause den siste tiden, men skal nå for alvor spisse formen inn mot Tour de France. Han har med seg blant andre Sven Erik Bystrøm på Katjusja-laget. Likevel spørs det om Kristoff kan hevde seg på førsteetappen.

– Jeg tror det er for mange bakker for min del i dag. I tillegg er jeg ikke så frisk. Jeg har vært forkjølet de siste tre dagene, så jeg føler meg ikke super. Jeg må bare se an formen, sier Stavanger-syklisten, ifølge Cyclingnews.

Froome favoritt

Tour de France-favoritten Chris Froome ser fram til å komme i gang.

– Det er noen skikkelig tøffe etapper i dette rittet. Det kommer til å bli en stor test. Jeg satser på å ha gode følelser etter dette rittet, jeg ønsker å være i toppform i juli, sa briten.

Critérium du Dauphiné avsluttes søndag 11. juni. Tour de France går for øvrig fra 1. til 23. juli.