Sport

Tomac forsterker Byåsen

<p>Teodora Tomac scoret 88 mål for eliteserielaget Njård i fjor. Nå er hun klar for Byåsen.</p>

tomac
  • Ørnulf Johansen

— Jeg ble gledelig overrasket da de ringte, og jeg gleder meg veldig til å bidra for Byåsen, sier 24-åringen, som i fjor var en sentral spiller for eliteserielaget Njård. Men da Oslo-laget rykket ned, valgte hun å flytte tilbake til Trondheim.

- Teodora er en klok spiller med et godt håndballhode. Hun har dessuten vist styrke i sin tid i Selbu og Njård, sier Torbjørn Balstad, daglig leder i Byåsen håndball.

Teodora får på ny muligheten til å spille sammen med søster Marta når Byåsen-jentene samles til trening 1.august. Sist de spilte sammen, var da Selbu spilte i eliteserien for to år siden.

— Jeg kjenner både laget og trenerne godt, og er forberedt på at det blir knallhardt å få spilletid. Jeg var likevel ikke i tvil da Byåsen viste interesse, sier Teodora, som for tiden ferierer i hjemlandet Kroatia.

Byåsen sliter med en relativt tynn stall med flere sentrale spillere ute på grunn av skade. Det gjelder Marie Henriksen, Guro Størdal og Silje Waade.

— Vi trengte derfor en spiller med solid rutine foran den knallharde høstsesongen der toppkampene kommer på rekke og rad, sier Balstad og legger til at flere unge spillere vil få hospitere på A-laget kommende sesong.

— Her har vi navn som Maren Aardahl fra Byåsen bredde, samt Andrea Austmo Pedersen, Kristin Venn og Ida Hernes fra Utleira. I tillegg har vi Silje Waade, som forhåpentligvis blir klar (etter korsbånd-operasjon) i løpet av høsten, sier Balstad.

Web-tv: Se intervju med Teodora og søsteren Marta fra søsterduellen i vinter:

svp://100299?view=ap

Uavgjort i søskenduell

Les mer om

  1. Håndball