Sport

Smith: - Vi er ikke noe topplag

Oilers-keeperen erkjenner at de ikke er noe topplag etter hjemmetapet for Frisk Asker.

Frisk Asker slo voldsomt tilbake da Oilers så ut til å ha avgjort til sin fordel i Stavanager.
  • Mats Slaastad Birkelund

STAVANGER OILERS – FRISK ASKER 4-5 e.str. (0-0, 3-0, 1-4):

DNB ARENA (Aftenbladet): - Det er jo alltid bittert når vi taper. Men måten vi taper på — altså vi gir motstanderen fire scoringer i den tredje perioden da vi leder 3-0. Det er ikke et topplag verdig. Nå må vi se oss selv i speilet, og se at hvis vi presterer sånn, så er vi ikke noe topplag, sier Oilers-keeper Ruben Smith.

- Så du mener at Oilers ikke er noe topplag, per nå?

— Når vi leder 3-0, og ikke klarer å vinne en kamp, så presterer vi ikke som et topplag. Vi har mye å hente i mange momenter. At vi taper denne kampen er jo rett og slett bare vår egen feil. All honnør til motstanderen, for de gir aldri opp, sier Smith.

— Selvfølgelig er vi ikke noe topplag nå. Vi må jo vinne kamper for å være et topplag, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

- Skrur av bryteren

Oilers ledet 3-0 etter to periode hjemme mot Frisk Asker. Men istedenfor å kontrollere inn en komfortabel ledelse i den siste perioden, mistet hjemmelaget fullstendig konsentrasjonen.

Frisk Asker hadde ikke gitt opp – det fikk Oilers for alvor merke. Først reduserte de til 2-3. Oilers våknet og økte til 4-2, før de falt tilbake i søvn. Friskest var bortelaget og Jonas Johansson.

4-4 var fasiten etter ordinær tid. Ingen mål i spilleforlengningen ble etterfulgt av to Frisk-mål på i straffeslag-konkurransen.

- Vi skrur av bryteren på 3-0. De to første målene gir vi vekk, fordi vi er nonchalante. Vi tror at når vi har 3-0, så skal dette være plankekjøring. Vi gir de pucken , sier Smith.

Han mener at Oilers i alle fall burde klare å spille kampen ferdig da de ledet 4-2. — Det er drit dårlig at vi ikke klarer det, sier Smith, og legger til:

— Det er skummelt at et lag med så mange seniorspillere kan variere så mye i prestasjonene.

- Skremmende

Frisk Askers tre mål i fem mot fem kom alle etter at Oilers mistet pucken i egen sone.

— Vi kan ikke gi bort mål på den måten. Motstanderen får så mange billige sjanser mot oss fordi vi slurver. 40 skudd i mot er for mye på hjemmebane. Ruben (Smith) redder oss flere ganger, faktisk, sier Thoresen.

- Det er skremmende at vi klarer å lede en kamp 3-0, også at vi skal være så slurvete i de siste 20 minuttene , oppsummerer Thoresen.

Etter fire strake seiere, daler formkurven til Oilers igjen. To strake tap er fasiten nå. Til helgen skal Oilers til Fredrikstad for å møte Stjernen.

— Vi må bare lære av dette nå. Vi har gjort dette nok før i år. Vi kan ikke gi fra oss pucken slik, sier Thoresen.

PS! Kveldens kamp ble omtalt som «TV-aksjonskampen». Idéen gikk ut på at privatpersoner og bedrifter kunne melde seg på og bidra med 200 kroner per Oilers-mål. Oilers sine fire mål dro inn totalt 60.000 til årets TV-aksjon. I år går pengene til Nasjonalforeningen for folkehelsen sitt arbeid med demens.

Les også

  1. Utrolig comeback rystet Oilers

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Ruben Smith
  3. Stavanger Oilers
  4. Frisk Asker