Forfang vant siste renn før OL - men gikk glipp av gedigen premiesum

Var kun få poeng unna å vinne 250.000 kroner.

Johann André Forfang (midten) kunne juble for sin andre verdenscupseier noensinne. Kamil Stoch (til venstre) vant Willingen Five sammenlagt. Søndagens treer Piotr Zyla til høyre.

– Dette var veldig, veldig gøy. Det var bra nivå på begge hoppene, så jeg er godt fornøyd. Jeg var ganske nervøs før det siste hoppet, sier Johann André Forfang i et intervju med FIS etter rennet.

– En god oppladning til OL, selvsagt, sier han og smiler.

Landslagssjef Alexander Stöckl er selvsagt storfornøyd.

– Jippi. Vi fikk høre nasjonalsangen to ganger i helgen. Helt fantastisk, sier han til NTB.

Strålende førstehopp

Forfang leverte et strålende førstehopp i verdenscupen i tyske Willingen, og ledet etter et svev på 147,5 meter.

Ingen hoppet lenger enn Tromsø-gutten i 1. omgang, og dermed var Forfang i ledelse foran de to polakkene Kamil Stoch og Dawid Kubacki. Ned til Stoch var det 4,2 poeng som skilte foran den andre omgangen.

Før Forfang skulle ut som sistemann i andre omgang var det Stoch som ledet etter et svev på 140,5 meter. Dermed satte han kraftig press på Forfang.

Men Forfang holdt nervene i sjakk og slo til med 144,5 meter, og det holdt til seier med to poeng.

Forfang hadde kun vunnet ett renn i verdenscupen tidligere. Den seieren kom i Titisee-Neustadt i mars 2016.

Les også

Norges OL-kokker bestilte feil - mottok 15.000 egg

Megagevinst til Stoch

Vinneren av Willingen Five fikk med seg 25.000 euro i premie. Det tilsvarer nesten 250.000 kroner. Den summen var det Kamil Stoch som kunne ta med seg som sammenlagtvinner, 7,8 poeng foran Forfang. Tande ble treer i sammendraget.

– Kjipt å være 7,8 poeng unna 25.000 euro, men Stoch har hoppet fantastisk i vinter, sier Alexander Stöckl.

Stoch ble nummer to i rennet søndag, foran sin polske landsmann Piotr Zyla. Det ble en svært god norsk dag. Robert Johansson ble nummer fire etter å ha hoppet seg opp fra 13. plass, mens Daniel André Tande endte som nummer fem. Tande vant lørdagens renn i Willingen.

Anders Fannemel ble nummer 16, mens Halvor Egner Granerud endte på 19.-plass etter et skuffende andrehopp. Andreas Stjernen klatret fra 30. til 26. plass med 127,5 meter i finaleomgangen. Tom Hilde kom ikke til finaleomgangen.

Hopperne reiser direkte fra Tyskland til OL i Sør-Korea. Der er Norge gullkandidater i alle tre øvelser (normal bakke, stor bakke og lag).

– Jeg er ikke redd for at vi er i form for tidlig. Det er veldig lovende at vi har fire utøvere som har vist at de kan kjempe om medaljer. Laggullet er hovedmålet, men det er riktig å si at vi kjemper om medaljer også individuelt, sier Alexander Stöckl til NTB.