Russland-legende om Normann: – Uprofesjonelt

Den russiske fotballegenden Aleksander Mostovoj kritiserer Mathias Normanns avgjørelse om å forlate Russland og Dinamo Moskva.

Mathias Normann skal ifølge russiske medier ha forlatt landet etter droneangrepene mot Moskva.

– Det er uprofesjonelt. Jeg tror skiene hans allerede var smurt, sier Mostovoj til den russiske avisa Championat.

Normanns russiske klubb, Dinamo Moskva, hevdet tirsdag kveld at 27-åringen hadde forlatt landet etter et droneangrep mot den russiske hovedstaden forrige helg.

Han mener likevel at tapet av nordmannen ikke vil være noen krise for hovedstadsklubben, som han mener har en bra nok tropp uten ham.

Den norske midtbanespilleren har vært på utlån til Dinamo fra Rostov siden i fjor sommer. Dinamo-trener Marcel Lička sier til avisa at han ikke har hatt noe kontakt med Normann.

– Han fortalte meg ingenting. Jeg fikk vite om avgjørelsen hans gjennom klubben. Jeg prøvde å ringe ham en gang fordi treningen hadde begynt og han ikke var der, men han tok ikke telefonen. Da fikk jeg vite at han hadde bestemt seg for å slutte, forteller tsjekkeren.

Landslagssjef Ståle Solbakken var kritisk til Normanns avgjørelse om å bli værende i Russland og har holdt ham utenfor landslaget siden. Nå vil han imidlertid ikke utelukke en retur inn i landslagsvarmen.

– Han fikk ikke noen karantene eller utestengelse på livstid. Det vil være rart hvis vi ikke skal ta det opp og på en måte vurdere det med nye øyne om det skjer, sa han til Nettavisen onsdag.