Thingnes Bø om hysje-stuntet: — Jeg feiget ut

Johannes Thingnes Bø var overlegen igjen og feiret med å hysje publikum etter siste skyting i Anterselva. Det skaper både ergrelse og latter hos konkurrentene.

Johannes Thingnes Bø fikk god tid til å feire sin sjette strake seier.

– Det er unødvendig. Publikummet her er fantastisk, sier tyske Roman Rees til svenske Expressen.

Etter fjerde og siste skyting var det aldri noen tvil om at Johannes Thingnes Bø kom til å stikke av med seieren på jaktstarten i Anterselva. Da valgte stryningen å løfte pekefingeren til munnen og hysje på publikum.

– Jeg vet ikke helt hva han ville si med den gesten, ler svenske Martin Ponsiluoma.

– Jeg syntes det er helt fantastisk å gå i mål med dette publikummet, avslutter svensken.

Feiringen i Anterselva er ikke første gang stryningen har bydd litt ekstra på seg selv denne sesongen:

Hovedpersonen selv smiler bredt da han får spørsmål fra den svenske avisen om hvorfor han hysjet på publikummet i Italia:

– Vi snakket innad i laget om at noen skulle tørre å gjøre det før siste skyting, men jeg feiget ut i siste sekund og ventet heller til etter siste skyting, forklarer en lattermild Thingnes Bø.

29-åringen mener selv at gesten ikke var et stikk mot hverken motstandere eller publikum:

– Det er viktig å by på seg selv for tilskuerne og de reagerer gjerne når noen gjør noe litt uvanlig. Det er egentlig samme hva jeg hadde gjort, jeg tror publikum hadde våknet til liv uansett, avslutter en smørblid Thingnes Bø.

Seieren i Anterselva var 29-åringens sjette strake og rekord for en mannlig utøver. Svenske Magdalena Forsberg innehar rekorden med åtte strake seiere.

Sturla Holm Lægreid ble nummer to på jaktstarten i Anterselva, foran svenske Ponsiluoma på tredjeplass.