Norsk sensasjon på LPGA-touren – kjemper om seieren i debuten

Celine Borge (24) debuterer på LPGA-touren og før den avsluttende runden er hun med i seierskampen!

Tønsberg-kvinnen gikk tredjerunden ni slag under par. Ingen hadde en sterkere runde enn den norske debutanten.

Det plasserer henne på 14 slag under par totalt, noe som gir en delt femteplass, med bare to slag opp til ledende Celine Boutier fra Frankrike.

Med andre ord kjemper Borge om seieren i sin aller første turnering på LPGA-touren. Hun er den første norske spilleren på LPGA-touren etter at Suzann Pettersen la opp.

I TET: Celine Borge kjemper om seieren i LPGA Drive On Championship. Bildet ble tatt på torsdag.

– Det hadde vært gøy å gjøre det like bra som henne. Man ser jo at det mulig for norsk spiller å hevde seg, sa Borge i et intervju med Eurosport i februar.

Turneringen heter LPGA Drive On Championship og spilles i Arizona i USA. Det ligger totalt 1,75 millioner dollar, altså over 18 millioner norske kroner, i premiepotten. Vinneren får over 2,7 millioner kroner.

Borge lå på cutgrensen etter torsdagens åpning, det betyr at hun risikerte å ryke ut etter to dagers spill. En bunnsolid runde på fire slag under par på fredag, gjorde at det også ble spill i helgen.

Det gode spillet ble enda bedre lørdag. Åtte birdier og én eagle – på hull 18 – samt én bogey og resten par, sørget for en kanonrunde på 63 slag.

  • Se LPGA Drive On Championship på Viaplay og Viasat Golf.