Sport

Silje Norendal (27) legger opp - gravid med hockeykjæresten

Silje Norendal (27) avslutter karrieren som snowboardkjører. Norges brettdronning er gravid og vil få sitt første barn med sin ishockeykjæreste Alexander Bonsaksen (33).

GÅR FOR UTVIDELSE: Silje Norendal (27) og Alexander Bonsaksen (33) har holdt sammen siden før Sotsji-OL for snart syv år siden. Nå legger snowboardkjøreren opp for å bli gravid med ishockeyspilleren. Bildet er fra sommeren 2019. Foto: Trond Solberg

 • Øystein Jarlsbo, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg er gravid. Det kommer mot sommeren, bekrefter Silje Norendal med tanke på fødselen overfor VG.

Silje Norendal pådro seg bruddskader i leggen og ankelen under oppvarmingen til slopestylesemifinalen i US Open i Vail i februar. Etter å ha bitt operert i USA, oppsto det etter hvert komplikasjoner der hun hadde fått satt inn skruer og «plater» i benet.

Bruddene ville ikke gro skikkelig. I sommer fikk hun fjernet brorparten av dette, i håp om at de tiltagende smertene skulle gi seg.

– Det har vært over fem måneder med vondt hele tiden, når jeg bare går og gjør hverdagslige ting – som å gå i butikken og skulle bære en handlepose hjem, uttalte hun til VG i juli for seks måneder siden.

Etter flere legekonsultasjoner den siste tiden, har Silje Norendal besluttet å legge opp som snowboardkjører på internasjonalt nivå.

– Men denne beslutningen har egentlig ikke med skaden å gjøre, understreker hun.

Norendal, som blant annet har vunnet X Games-gull fire ganger, hadde planlagt å delta i sitt tredje OL i februar 2022. Før 2018-OL i Pyeongchang ga hun overfor VG uttrykk for at hun kunne komme til å slutte før det.

Les også

Undersøkelse avslører X-faktor for X Games

I Sør-Korea for snart tre år siden tok hun 4. plass i slopestyle og 6. plass i Big Air i sitt andre OL. Silje Norendal, som ifølge skattelistene hadde en inntekt på en million i 2019 og en formue på 12 millioner, deltok første gang i OL i Sotsji 2014. Da endte hun på 11. plass i slopestylefinalen.

SISTE OL: Silje Norendal deltok i Sotsji-OL 2014 og OL i Sør-Korea (bildet) for snart tre år siden. Planen hennes var OL nummer tre i Beijing i februar 2022. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA

Silje Norendal og Alexander Bonsaksen har vært kjærester i mange år. Etter å ha forlovet seg, planla de bryllup i Toscana sist sommer. Det avlyste de i mars, etter coronavirusutbruddet i Italia og nedstengningen av Norge. Ishockeylandslagets veteranback Alexander Bonsaksen spiller for det finske toppserielaget KooKoo, der han er kaptein. Hans nåværende kontrakt går ut etter sesongen 2021/22.

Les mer om

 1. Silje Norendal
 2. Vintersport
 3. Alexander Bonsaksen
 4. X Games
 5. Snowboard
 6. Ishockey

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Slik feirer idrettsstjernene jul i 2020

 2. SPORT
  Publisert:

  Nytt finsk smittevernpåbud: – Tullete

 3. SPORT
  Publisert:

  Mons Røisland vant X Games-sølv: – Kunne vært gull

 4. SPORT
  Publisert:

  Norsk hoppmedalje for andre dag på rad

 5. SPORT
  Publisert:

  Jansruds dårlige helg er ikke bare dårlig nytt

 6. SPORT
  Publisert:

  USA raser mot Russland-straff: – Katastrofalt