Superrunde av Hovland - kan ta tidenes første norske seier på Europatouren

Viktor Hovland (23) er i førerposisjon etter lørdagens superrunde i Tyskland.

I TET: Viktor Hovland.

Han spilte en glitrende lørdag i BMW International Open og er nå i solid ledelse med mulighet til å ta tidenes første norske seier på herrenes Europatour.

Nordmannen gikk runden åtte slag under par og er nå 17 under par totalt.

Spanske Jorge Campillo er nummer to med 14 under par. Sørafrikaneren Darren Fichardt gikk nesten like bra som Hovland lørdag og er nummer tre med 13 under par totalt. Østerrikeren Bernd Wiesberger og Niall Kearney fra Irland står begge med 11 under par.

Øyvind Rojahn (1995) og Henrik Bjørnstad (2001) har 2. plasser fra Europatour-turneringer. Men Hovland - som har for vane å skrive historie - kan altså ta den første norske seieren.

Les også

Her slår Viktor Hovland med sprukket kølle

– Det hadde vært dritkult. Det har vært kult å vinne på PGA-touren de siste årene også, men det å kunne vinne på Europatouren ville vært rått. Nå må vi spille søndag først, så får vi se, sier Viktor Hovland til NTB.

Hovland tok også den første norske seieren på den amerikanske PGA-touren da han vant i februar 2020.

Viktor Hovland åpnet turneringen i Eichenried ved München med fire under par torsdag, så gikk andre runde fem under par og fulgte opp med åtte under par lørdag. Det gir altså hele 17 under par totalt.

Les også

Skuffet over major-plasseringene: – Er ikke langt unna

Han hadde ikke eneste bogey (altså ett slag over par) på den tredje runden. Hovland innkasserte samtidig åtte birdiers (ett slag under par).

– Jeg slo veldig mange gode slag. Jeg klarte veldig mange gode putter, sier Viktor Hovland til NTB.

Etter to 69-runder på rad trengte Kristoffer Ventura 71 slag for å komme seg rundt banen i PGA-turneringen i Connecticut lørdag.

Dermed falt han litt på lista. Han greide cuten halvveis for første gang på en stund, men greide ikke å klatre på listene med lørdagens runde. Han var på delt 58.-plass halvveis i turneringen.

Nordmannen var to slag over par halvveis på runden, etter bogey på 4., 5. og 8. hull, birdie på 7. hull. Han gikk siste halvdel av runden ett slag under par, med birdier på 11. og 15. hull, bogey på 13. hull.

Totalt er han ett slag under par i turneringen i Cromwell.