Casper Ruud med sin sterkeste seier hittil: Slo høyt rangert russer

Casper Ruud leverte storspill da han slo den sterke russeren Karen Khatsjanov med 2–1 i 1. runde av ATP1000-turneringen i Roma.

Casper Ruud tok en sterk seier da han slo Karen Khatsjanov i 1. runde av ATP1000-turneringen i Roma.
  • NTB

Karen Khatsjanov er ranket som nummer 16 på siste ranking og er dermed den høyest rankede som Ruud har slått i karrieren. Russeren var seedet som nummer 11 i grusturneringen.

– Det var gøy å se ham vinne. Han klarte å sette mange returer som var både høye og dype. Det var godt gjennomført av Casper, sa trener og faren Christian Ruud som fulgte kampen fra TV-stolen hjemme på Snarøya.

Casper Ruud tok hjem det første settet med 6–3 etter å ha brutt motstanderens serve én gang. Han klarte å bryte frem til 3–1 og ga ikke initiativet ifra seg. Nordmannen var flink til å variere spillet sitt med backhand og forehand og fulgte taktikken med å la motstanderen få løpe litt.

Casper Ruud ble for sterk for Karen Khatsjanov.

Slo tilbake

I det andre settet var det russeren som klarte å bryte motstanderens serve først. Han gikk opp til 3–1 etter at et par dårlige valg fra nordmannens side ble skjebnesvangre.

Ruud klarte derimot å skjerpe spillet sitt noen hakk og klarte å bryte tilbake til 3–4 etter å ha sikret seg tre breakballer.

Khatsjanov var både dyktig og noe heldig da han slo tilbake og gikk opp til 5–3 og kunne serve hjem settet etter å ha reddet tre breakballer.

Les også

Da koronapandemien kom, dro Casper Ruud til Norge. Det kan forklare suksessen i US Open.

Ingen tvil

I det avgjørende tredjesettet klarte Ruud å bryte tidlig og gikk opp til 3-0-ledelse. Ruud brøt også russerens serve da han gikk opp til 5–1. Nordmannen tok hjem settet med 6–1.

Den nesten to meter lange russeren har serven som sin styrke. Han har stor rekkevidde med sin høyde, men er kanskje ikke like bevegelig ute på banen.

– Det blir spennende. Vi har aldri møtt hverandre i kamp selv om vi har trent litt sammen. Jeg må bare tenke positivt og ta med meg den gode følelsen som US Open ga meg, sa Ruud til Eurosport før kampen.

– Det viktigste er å spille god tennis, men en kvartfinale bør være målet, sa Ruud optimistisk.

Les også

Drama i US Open i tennis: Verdenseneren kastet ut av turneringen

I sin neste kamp skal nordmannen ut mot vinneren av italienske Lorenzo Sonego og Nikoloz Basilashvili fra Georgia. Sonego er ranket som nummer 47, mens Basilashvili er ranket som nummer 32. Ruud er ranket som nummer 34 på siste ATP-ranking.

For øvrig skal Casper Ruud trene sammen med Rafael Nadal på Mallorca foran Roland Garros-turneringen i Paris som starter 27. september.