Sport

Aleksander Aamodt Kilde tok suveren super G-seier

Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til en seier så solid i Bormio at rivalen Dominik Paris sto med lua i hånden.

  • Jens Friberg, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det er spinnvilt når du sier det på den måten. Jeg har egentlig ikke ord på hvor god denne sesongstarten har vært, med tanke på skaden og alt, sier Kilde til VG «konfrontert» med sin tredje seier på rad.

Nordmannen fikk virkelig opp farten de midterste sektorene og suste inn hele 85 hundredeler foran Vincent Kriechmayr. Sistnevnte ble også skjøvet ned av outsideren Raphael Haaser, som tok annenplassen.

– Hvem i alle dager skal kunne slå Kilde her da, spurte V-Sport-kommentator Andreas Toft retorisk.

Svaret: ingen. Dermed tok Kilde sin tredje super G-seier for sesongen og sin tiende verdenscupseier totalt.

Ikke nok med det: Nordmannen er den første til å vinne tre strake super G-renn siden Kjetil Jansrud gjorde det samme i 2016.

– Det er jo rått, da. Det sier litt om teamet vårt, sier Kilde.

– Det var helt rått, dønn solid skikjøring. Han kjører så fort at han får problemer der de andre løperne ikke får det, sier landslagstrener Steve Skavik til V-Sport.

Ledelsen var så imponerende at Dominik Paris, som var blant Kildes overmenn i gårsdagens utforrenn samme sted, tok av seg capsen i salutt til den norske 29-åringen.

– Det er jo rått, da. Jeg digger Paris. Vi er gode venner og han eier det fjellet her. Det å slå ham i denne bakken, er en seier i seg selv. Det at han viser respekt tilbake, sier mye om ham som idrettsutøver og person, så det er jeg som skal ta av meg hatten her, sier Kilde.

Italieneren selv hadde en skuffende dagen derpå etter utforseieren.

Nordmannens triumf er den første norske seier i Bormio siden 2013 – og Kildes fjerde verdenscupseier siden comebacket etter den stygge korsbåndsskaden i vinter:

Hadde han forventet fire seiere før nyttår så kort tid etter skaden?

– Absolutt ikke. Gjennom rehabiliteringen hadde jeg troen på at jeg skulle tilbake til toppnivå, men at jeg skulle ha fire seiere før nyttår, er helt ufattelig, egentlig. Jeg hadde hverken sett det for meg eller drømt om det, for jeg trodde det var sjanseløst, sier Kilde om comebacket.

– Er du overrasket over hvor fort det har gått?

– Ja, absolutt. Jeg var overrasket allerede i Beaver Creek, da jeg tok den doble der. Det er en surrealistisk følelse, sier Kilde.

Adrian Smiseth Sejersted fikk løyperapport fra Kilde før sitt renn, men skuffet og kjørte inn hele 3,38 sekunder bak lagkameraten. Også Henrik Røa hadde en tung dag.

Les mer om

  1. Aleksander Aamodt Kilde
  2. Alpint
  3. Vintersport