Granerud må kjøre fem timer i bil til hoppbakken

HOLMENKOLLEN (VG) Ombyggingen av anleggene i Granåsen i Trondheim gjør at Halvor Egner Granerud (26) må tilbringe fem timer i bil for å komme seg i hoppbakken.

«TURIST» I KOLLEN: Halvor Egner Granerud fotografert under Holmenkollen-bakken, et anlegg hvor man fortsatt ikke kan hoppe sommerstid.

Hopperen, som har hatt Granåsen som hjemmebane siden 2018, får ikke benytte hoppanlegget igjen før tidligst i januar 2023. Sist han hoppet i Granåsen var vinteren 2021.

Nå må han kjøre 34 mil én vei til Lillehammer for å få gjennomført de nødvendige øktene med hoppski.

– Det betyr en del ekstra reise og færre dager hjemme. Jeg var i tvil om jeg hadde lyst til å fortsette å bo i Trondheim når bakkene ble stengt og bygget om, men det siste året bakkene var i bruk så var storbakken stengt store deler av sommeren. Det ble en test for meg og jeg kom fram til at jeg ville se hvordan det fungerte, forteller Egner Granerud.

Bortsett fra at det blir veldig mange turer til Lillehammer og ekstraturer ut på samling, så klager ikke 26-åringen.

– Det har egentlig gitt en fin rytme i treningshverdagen. Enten så er jeg bortreist og hopper, eller så er jeg hjemme og trener styrke, spenst eller teknikk. Jeg har en uke hvor det kun er fokus på trening og ikke trenger å ta hensyn til hopp.

– Det blir jo en ekstra belastning å ikke få gjort det du ønsker på hjemmebane i Granåsen?

– Ja, jeg gleder meg veldig mye til bakkene er klare. Jeg går forbi bakkene hver dag på vei til trening og ser jo at arbeidene går fremover. Jeg skulle gjerne ha vært foruten noen av turene til Lillehammer og heller trent normalt hjemme. Jeg har hatt fem turer til Lillehammer i sommer. Du kan si jeg får brukt mye tid i bilen og blir godt kjent over Dovrefjell.

Les også

Norge tar over hoppsatsingen til USA

Halvor Egner Granerud har flyttet og Granåsen-anleggene er bare en kort joggetur unna.

– Jeg har nylig flyttet inn i ny bolig i Trondheim, så jeg har alle planer om å bli der. Når det nye anlegget står klart føler jeg meg veldig trygg på at det blir verdens beste treningsanlegg.

26-åringen fikk mye av fjorårssesongen spolert, først på grunn av corona. Så fikk han problemer med «jumpers knee» - en belastningsskade. Dermed fikk han ikke trent som han ville fra juli og frem til verdenscupåpningen. Så langt i oppkjøringen har imidlertid alt gått på skinner.

– Det har gått veldig bra. Jeg har fått trent på alt jeg har hatt lyst til å trene på og har ikke hatt noen problemer. Følelsen er at jeg er veldig godt forberedt og gleder meg til vinteren begynner. Det er ganske stor forskjell i år kontra i fjor, sier Egner Granerud.

Husker du denne? Granerud går hardt ut mot Skiforbundets kommunikasjonssjef.