Uefa kritiseres for å holde fast på Champions League-finale i Russland

Uefa blir grundig kritisert i sosiale medier etter uttalelsen om at det ikke foreligger planer om å flytte årets mesterligafinale fra St. Petersburg.

President Aleksander Ceferin og Uefa kritiseres for ikke å flytte årets mesterligafinale fra St. Petersburg.

Bakgrunnen er frykten for en russisk invasjon i Ukraina. Mandag anerkjente Russlands president Vladimir Putin to ukrainske utbryterrepublikker som egne stater, og han ga samtidig ordre om å sende «fredsbevarende styrker» til Ukraina.

Mange venter at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som en konsekvens av Putins tale vil flytte mesterligafinalen ut av Russland. Men så langt foreligger det ikke noen planer om dette.

En rekke nasjoner har fordømt Russlands anerkjennelse av Donetsk og Luhansk som uavhengige republikker.

Kilder opplyser til nyhetsbyrået DPA at Uefa skal holde et nytt møte om temaet tirsdag, men en pressemelding fra forbundet gjentar beskjeden fra helgen:

– Uefa overvåker situasjonen konstant og tett. Per nå er det ingen planer om å endre arena (for finalen).

Den planlagte finalen i St. Petersburg spilles 28. mai og er Fotball-Europas største kamp i sesongen.

Det britiske parlamentsmedlemmet Tom Tugendhat er blant mange som har tatt til sosiale medier for å kritisere Uefas posisjon i saken.

– Dette er en skammelig beslutning. Uefa burde ikke beskytte et voldelig diktatur, skriver han på Twitter.

De siste to årene har Uefa flyttet mesterligafinalen på kort varsel på grunn av koronapandemien. Finalen ble spilt i Porto i fjor og i Lisboa året før.