Dansk sensasjon rystet stjernespiller - møter Ruud i kvartfinalen

PARIS (VG) (Rune–Tsitsipas 7–5, 3–6, 6–3, 6–4) Danmarks tennis-fenomen Holger Rune (19) sjokkerte verdensfirer Stefanos Tsitsipas med 3–1 i sett. Dermed blir det skandinavisk duell mot Casper Ruud i French Open-kvartfinalen.

STORSPILTE: Holger Rune har tatt French Open med storm. Her jubler han etter et poeng mot Stefanos Tsitsipas.

– Jeg har en utrolig følelse. Jeg var så nervøs på slutten, men jeg er så fornøyd og glad for å spille her. Dere (publikum) er fantastiske, sa Holger og vinket til tribunen.

«Wow, Rune», var tittelen hos Ekstra Bladet da Rune vant tredje sett. Den danske avisen omtalte åttedelsfinalen mot Tsitsipas som Runes største kamp til nå i karrieren.

Det blir det på nytt i den kommende kvartfinalen mot Casper Ruud i Paris. Det er både Ruud og Runes første kvartfinale i en Grand Slam-turnering.

– Casper er god på grus. Han er en god spiller. Jeg må spille aggressivt igjen, sier Rune.

Ruud har slått Rune i tre av tre kamper før, og kaller seg selv på papiret favoritt.

– Jeg kjenner Holger ganske godt. Det blir en tøff match. Han blir bedre og bedre hele tiden, sier Ruud til VG i Paris.

– Holger er veldig uredd. Han blir en farlig spiller, men jeg skal prøve å holde statistikken min mot ham.

  • French Open vises på Discovery +, samt Eurosport Norge og MAX.
TUNG DAG: For verdensfirer Stefanos Tsitsipas.

Tsitsipas er ranket som nummer fire og nådde finalen i French Open sist år, hvor det ble tap for verdensener Novak Djokovic. Men med capsen bakfrem var Rune var respektløs fra start mandag og tok åpningssettet 7–5 i games. Tsitsipas utlignet til 1–1 i sett, før Rune gikk opp i 2–1. 19-åringen avgjorde i fjerde sett med 6–4 i games.

– Jeg sa til meg selv at jeg skulle følge planen min, du må det mot en så god spiller som Tsitsipas. Det er så stort å være her, sier Rune.

DANSK JUBEL: Ekstra Bladet var i eufori etter Holger Runes seier mot  Stefanos Tsitsipas.

Med elegante stoppballer satte Rune den greske 23-åringen ut av spill flere ganger. På tribunen satt familien til dansken fornøyde og rørte.

Tsitsipas og Rune kjenner hverandre godt gjennom å ha trent mye sammen på tennisakademiet i franske Mouratoglou. Underveis kranglet de om et slag fra Rune var ut eller inn. Det ble dømt inn til tydelig frustrasjon fra Tsispias.

– Han spiller med mye intensitet og følelser i alle kamper. Jeg må prøve å få følelsene hans til å gå feil vei, sier Casper Ruud om møtet med dansken.

Mens Ruud er ranket som nummer åtte, er Rune nummer 40, det beste for en dansk herrespiller noen gang. I mai i fjor var dansken nede på 291. plass.

Rune har en tittel fra før - ATP 250-turneringen i München tidligere i år etter finaleseier mot Botic van de Zandschulp. Nederlenderen slo da ut Casper Ruud i kvartfinalen.

Rune er 188 centimeter høy og kommer fra Gentofte, litt utenfor København. Han trenes av Lars Christensen, som har fortalt at Rune er inspirert av både Rafael Nadal og Roger Federer.

Rune er ikke det eneste vidunderbarnet i tennisen. Spanske Carlos Alcaraz (19) er allerede nummer seks på rankingen og har vunnet fem titler.

PS! På kvinnesiden var danske Caroline Wozniacki verdensener i totalt 71 uker.

Les også

Ruud spilte motstanderen til vanvidd: Klar for kvartfinale i French Open