Sport

Björn Borg om Ruud: – Han har en stor fremtid

Casper Ruud (22) får æren av å spille i åpningskampen i Laver Cup. Kaptein Björn Borg (65) er full av lovord om nordmannen.

SPILLER FOR EUROPA: Casper Ruud blir den første norske deltageren i Laver Cup.
  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

I Laver Cup møtes Europa og et lag fra resten av verden. Under pressekonferansen i forkant av turneringen, spurte VG den svenske tennislegenden om hva han synes om Casper Ruuds spill i 2021 og det faktum at nordmannen blir den første spilleren fra Norden som deltar i lagturneringen.

– Jeg er veldig glad på Caspers vegne. Han har hatt en strålende sommer, og selv om han også spilte bra forrige år, så har han spilt ekstremt bra i år. Jeg er glad for å ha ham på laget, sier Borg, før han gikk videre på det faktum at Ruud er første nordiske spiller i Laver Cup.

– Nordmenn og svensker er som dette. Vi liker ikke hverandre så mye, sier Borg, og peker med fingrene tett mot hverandre, og legger raskt til at det var en spøk.

– Nå er han rangert som nummer ti i verden, og han har en stor fremtid, oppsummerer Borg.

TEAM EUROPA: Fra venstre: Casper Ruud, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, lagkaptein Björn Borg, Matteo Berrettini, Stefanos Tsitsipas og Andrej Rubljov.

Fredag og lørdag i forrige uke var Casper Ruud toneangivende for det norske laget som slo Usbekistan 3–1 på hjemmebane i Davis Cup.

Mandag morgen reiste han mot Boston i USA for å delta i en annen lagturnering, denne uken for et europeisk stjernemannskap mot et lag fra resten av verden. Det europeiske laget, med blant andre US Open-vinner Daniil Medvedev, stiller som store favoritter.

Torsdag ettermiddag ble det klart at Ruud får æren av å spille den første kampen i årets turnering, hvor nordmannen skal spille mot amerikaneren Reilly Opelka.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir morsomt å starte det hele, og jeg er sikker på at jeg vil være nervøs før jeg skal ut på banen, men jeg har strålende lagkamerater og de har delt av sin erfaring. Jeg tror vi har en god plan, så forhåpentligvis kan jeg sørge for at Europa får en god start. Jeg er spent og klar for å debutere, sier Ruud på pressekonferansen.

Ruud slo Opelka i «en merkelig kamp» i Masters 1000-turneringen i Cincinnati i august:

Laver Cup ble spilt for første gang i 2017. De tre foregående utgavene har alle endt med europeisk seier. Av de tolv spillerne som er med i årets turnering, er ti av dem rangert topp 20 i verden.

– Jeg synes den har blitt tatt imot veldig bra. Det ble spilt for første gang i 2017, så det er en veldig ung turnering. Det er et morsomt konsept for tennis, hvor ting ikke er så viktige og det ikke er noen rankingpoeng. Det er litt friere spill, selv om lagene gjerne vil vinne. De får jo også godt med penger for å stille opp og det er god reklame for utøverne som tennisspillere. At Ruud får være med er en kjempereklame for ham, sier Discovery+’ tenniskommentator Christer Francke til VG.

MORO MED LAGKAMERATENE: Casper Ruud (nummer tre fra venstre) under en fotoseanse onsdag. På pressekonferansen torsdag spøkte Andrej Rubljov (første fra høyre) at han ikke ville ha råd fra Ruud underveis i kampene fordi Ruud var «for smart for ham». Ellers på bildet fra venstre: Daniil Medvedev og Matteo Berrettini.

Francke var selv en del av det norske Davis Cup-laget på 90-tallet, men er klar på at det er stor forskjell på de to lagturneringene.

– Davis Cup er jo et landslag, mens dette er et sammensatt lag. Det å spille på lag er noe tennisspillerne ikke er vant til, men jeg tror Laver Cup blir større og større etter hvert. Det er helt klart noe annet å spille lag enn individuelt, og det er mange som blomstrer i lag. For Casper tror jeg det er prestisje å være med, bli tatt ut og få spille mot og med noen av de beste spillerne i verden i en kul setting, mener Francke.

PS! Laver Cup sendes på Discovery+. Neste uke spiller Casper Ruud ATP 250-turneringen San Diego Open. Den kan du følge på VG+.

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud