Sport

Regel hindret livreddere fra å hjelpe besvimt artistsvømmer – roser de dramatiske bildene

Artistsvømmer Anita Alvarez fra USA besvimte under solokonkurransen i VM i Budapest onsdag, men ble ikke hentet opp av livreddere. Årsaken skal være en regel.

Anita Alvarez måtte hentes ut av bassenget etter at hun besvimte under sin solokonkurranse i VM.
 • NTB

– Ifølge reglene får badevaktene bare hoppe ut i bassenget etter fysisk signal fra dommerne, forteller VMs sikkerhetssjef Béla Merkely til svenske Aftonbladet.

Regelen eksisterer for å unngå at konkurranser blir avbrutt på grunn av mulige misforståelser, men Merkely innrømmer at dommerne ikke reagerte raskt nok da Alvarez besvimte.

Hun sier videre at vaktene forsto alvoret og grep inn da de så Alvarez' trener hoppe ut i bassenget. Svømmeren ble reddet av treneren Andrea Fuentes, som stupte uti da hun så henne ligge på bunnen av bassenget.

Fredag ble det klart at Alvarez ikke fikk delta i lagkonkurransen. Ifølge AFP sa Det internasjonale svømmeforbundet (Fina) nei. Alvarez selv var innstilt på å delta, opplyser lagledelsen.

Kritikk

I etterkant av hendelsen har trener Fuentes rettet kritikk mot responsen fra livredderne, som hun mener ikke gjorde noen innsats for å hente svømmeren.

– Det var skikkelig skummelt. Jeg måtte hoppe inn fordi livredderne ikke gjorde noe, sa Fuentes ifølge nyhetsbyrået AFP.

Alvarez kommenterer selv de dramatiske bildene fra hendelsen på følgende måte:

– Først ble jeg sjokkert, fordi jeg hadde ikke forventet at noe slikt skulle bli publisert. Nå synes jeg bildene er vakre. Å se meg der nede i vannet, så fredelig, så stille, og å se Andrea komme ned med armen utstrakt og prøve å nå meg, som en superhelt, sier hun til AFP.

Ikke første gang

Alvarez legger til at bildene også har forsterket hennes kjærlighet til sporten.

– Noen ganger er det mest fredelige stedet på jorden under vann.

Artistsvømmeren fikk legehjelp i svømmehallen og er i god form. Ifølge laglege Alyssa Jacobs har Alvarez besvimt også tidligere i karrieren som følge av utmattelse.

– Dette skjedde med henne en gang i fjor også, under den olympiske kvalifiseringsturneringen, sier hun.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6