Kristoffersen usikker på viktig skivalg

Alpinprofilen Henrik Kristoffersen (27) er inne i siste vinter av avtalen med skimerket Rossignol. Han vet ikke hva slags ski han står på neste sesong.

KRITIKK: Henrik Kristoffersen ga skimerket Rossignol hard tilbakemelding sist vinter.

– Det gjenstår å se. Så vidt jeg vet, er det noen små klausuler i avtalen man kan bruke. Men det er ikke noe jeg tenker mye på akkurat nå, sier Kristoffersen til VG.

27-åringen fra Rælingen var sist vinter åpen om misnøye med skimerket Rossignol, som han har kjørt på i en årrekke, etter enkelte renn. Og han er tydelig på at han ønsker bedring denne sesongen.

– Frem til nå i karrieren har jeg skrevet under en avtale ett år før den gjeldende kontakten har gått ut. Det er ingen hemmelighet at jeg slet med «setup-en» i fjor, så da venter vi og ser hvordan det går i år. Vi får se når avtalen går ut, sier Kristoffersen.

Nordmannens tidligere rival Marcel Hirscher har lansert sitt eget skimerke – Van Deer. Det er ikke aktuelt å prøve for Kristoffersen.

– Ifølge faren hans var de skiene ganske dårlig i Sölden, så det vet jeg ikke altså. Det blir neppe noe, sier Kristoffersen og ler.

Les også

Kristoffersen om rivaliseringen med Hirscher: – Jeg var helt besatt

Andre norske profiler som Kjetil Jansrud kjører på Head, mens Aleksander Aamodt Kilde og Lucas Braathen sverger til Atomic. Verdensmesteren i slalåm, Sebastian Foss-Solevåg, benytter Völkl.

Kristoffersen ble nummer 14 under storslalåmen i sesongåpningen i Sölden, mens han ble nummer fire i pararellslalåm i Lech – neppe Kristoffersens favorittdisiplin. Til helgen er det verdenscup i Lake Louise.

Det store høydepunktet ved siden av verdenscupen er OL i Beijing i februar. Det hersker stor usikkerhet om hvordan forholdene i alpinanlegget blir.

200 snøkanoner er installert for å lage kunstsnø til alpinanlegget i Yanqing, ifølge Inside the Games. Det er ikke langt unna ørkenen og det er spenning rundt hvordan snøen vil bli. Særlig om det blir mye vind.

– Det er vel ingen av de som skal til OL som har vært der, så det er likt for alle. For min del var det litt det samme under OL i Pyeongchang og i Sotsji. Det er ganske tørt klima, og ørkenen er ikke så langt unna. Da blir snøen tørr og aggressiv. Vi må finne rett setup på utstyret, sier Kristoffersen.

– Jeg tror det skal gå ganske greit, men man har aldri garantier.