Sport

Zucca hylles: «Rock solid»

Mats Zuccarello (33) spilte sin andre kamp på tre dager etter å ha vært borte fra lagoppstillingen i over et halvt år. Ekspertisen mener den var en av hans aller beste for Minnesota Wild.

STØDIG IGJEN: Mats Zuccarello er tilbake i Minnesota Wild-drakten etter et langt avbrekk på grunn av en skade og covid-19. Bildet er fra 23. februar i fjor, to uker før resten av NHL-sesongen 2019/20 ble avlyst på grunn av coronaviruset.
  • Øystein Jarlsbo, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

The Athletics sin ishockeyekspert Michael Russo er den journalisten som følger Mats Zuccarellos lag tettest. Etter Minnesota Wilds 3–1-seier over Anaheim Ducks natt til fredag er han nær ved å fullrose Norges eneste NHL-spiller.

– Mats Zuccarello, som hadde målgivende pasning til (Kevin) Fialas fjerde mål på seks kamper i første periode (2–0), spilte en av sine beste kamper for Wild. Og husk at dette bare var hans andre kamp siden august, så den ferdighetsskikkelige spillefordeleren kommer bare til å bli bedre, konkluderer The Athletics Wild-ekspert etter oppgjøret.

Mats Zuccarello spilte 65 grunnseriekamper (15 mål/22 målgivende pasninger) i sin corona-amputerte debutsesong for Minnesota Wild 2019/20. Pluss fire sluttspillkamper (en målgivende pasning).

Underveis i Wilds bortekamp i California publiserte Michael Russo denne Twitter-meldingen: «Zuccarello har vært «rock solid». (Hans) andre kamp siden boblen.

«The bubble» (boblen) referer til NHL-sluttspillet i fjor sommer, som ble avviklet i to hermetisk lukkede arenaer.

Minnesota Wild ble slått ut av den corona-særegne kvalifiseringen til sluttspillet om Stanley Cup av Vancouver Canucks i begynnelsen av august. Et par måneder senere ble Mats Zuccarello operert av spesialister i Norge, for en håndleddsskade han lenge hadde vært plaget av.

Foran sitt comeback mot Los Angeles Kings (0–4) sist tirsdag innrømmet Mats Zuccarello at nær syv måneder uten kamp-action hadde tæret på ham.

– Det har vært frustrerende tider, som det har vært for alle. Men det er en del av gamet. Mer personlig må jeg si at det suger («sucks») ikke å være en del av det (laget – Zuccarello har inntil for en uke siden trent alene), og stå utenfor, uttalte Mats Zuccarello i et videointervju publisert på Wilds hjemmeside.

Mot Los Angeles Kings ble han matchet konservativt av Wilds sjeftrener Dean Evason, som ga Zucca 13 minutter istid. Hvor av, vel å merke, to og et halvt minutt i overtallsspill.

Mot Anaheim Ducks sist natt var flyttet tre plasser opp i rekkehierarkiet, fra fjerde til første. Mats Zuccarello spilte sammen med sveitseren Kevin Fiala og svensken Joe Eriksson Ek. Nå fikk nordmannen 16,31 minutter på isen, 4,15 av dem i overtallsspill.

For ett år siden var han også sentral da Wild vant – rett før NHL ble corona-stoppet:

Minnesota Wilds neste kamp er mot Anaheim Ducks natt til søndag norsk tid, også det i Orange County fire-fem mil sørøst for Los Angeles. Wild hadde nylig et kort kampopphold og har fått flere kamper utsatt på grunn av et større covid-19-utbrudd blant spillerne. De fleste av dem er nå tilbake i lagoppstillingen.

Les også

Zuccas lagkamerater hardt covid-19-rammet

Minnesota Wild har siden NHL-sesongen startet 13. januar spilt 13 av 56 planlagte grunnseriekamper (normalt 82) frem til 8. mai. Laget ligger nest sist av åtte lag i sin vest-avdeling etter syv seiere.

Ps! Neste uke skal Minnesota Wild spille fire kamper: San Jose Sharks (borte natt til tirsdag), Colorado Avalanche (borte natt til torsdag norsk tid), Los Angeles Kings (hjemme natt til lørdag og natt til søndag).

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Mats Zuccarello
  3. Ishockey