Klasseforskjell da Byåsen tapte stort mot Sola

En grufull start på begge omgangene bidro til at Byåsen var sjanseløse i 23-32-tapet borte mot Sola i eliteserien håndball for kvinner onsdag.

Julie Bøe Jacobsen og Byåsen tapte stort mot Sola.

Sola - Byåsen 32–23

Stortapet gjør at Byåsen har tapt tre av sine fem kamper hittil i seriesesongen.

Sola kjemper derimot i toppen. De står med fem seire og to tap.

Onsdag kveld ble det tidlig klart at det var litt kattens lek med musen. Sola startet i sitt klassiske 6-0-forsvar og gikk opp i ledelsen 1-0 ved landslagsspiller Camilla Herrem. Allerede etter drøyt elleve minutters spill sto det 7-2 til hjemmelaget.

Byåsen slet spesielt med å få avslutningene til å sitte og fikk kjeft for av trener Atle Oliver Johansen i første timeout. Byåsen var heller ikke særlig ivrig til å løsne skudd fra distanse, og da blir det vrient å vinne håndballkamper.

Midtveis i omgangen ledet Sola 9-3, men derfra og inn til pause holdt Byåsen godt følge takket være blant annet fem mål av Julie Bøe Jacobsen.

Det likte Sola-treneren Steffen Stegavik bare sånn måtelig og ga streng beskjed om det da Sola tok timeout.

– Vi kan ikke slippe oss så mye ned selv om vi leder stort, sa Stegavik på sendingen til Direktesport.

Trønderen Stegavik er gift med Solas landslagsspiller Camilla Herrem.

I 2. omgang gikk Sola nådeløst til verks og gikk kjapt opp i 26-12-ledelse. Hjemmelaget scoret sju på rappen uten av Byåsen kvitterte med et eneste ett. Byåsens bommet blant annet på et straffespark som Solas gode keeper Esmeralda Fetahovic tok seg av.

Det tok 9.06 minutter før Byåsen scoret sitt første mål i 2. omgang. Halvveis i omgangen ledet Sola med 30-15. Som i 1. omgang løftet Byåsen seg mot tampen av omgangen slik at hjemmeledelsen igjen ble knappet inn. 32-23 til Sola sier likevel litt om hvem som var kampens klart beste lag.

NB: Julie Bøe Jacobsen måtte ut med en kneskade med tre minutter igjen å spille. Forhåpentlig er ikke skaden så alvorlig at gode Jacobsen blir borte fra spill i lang tid.