Katrine Lunde fikk kjeft i gullkampen: – Nå er det nok!

(Storhamar – Vipers 31–36) Etter 18 strake seire kan Katrine Lunde og Vipers feire seriegull. Men keeperveteranen fikk en kraftig beskjed fra dommerne på vei mot en ny tittel.

– Det er non stopp kommentarer fra deg hele tiden. Nå er det nok! meldte dommer Charlotte Husomanovic til 42-åringen med 342 landskamper midt i 2. omgang.

Vipers-kapteinen protesterte på en utvisning på Océane Sercien-Ugolin før dommeren gikk til trener Ole Gustav Gjekstad og ba om «arbeidsro» fra veterankeeperens kommentarer. TV 2-ekspert Bent Svele ga Lunde full støtte i at utvisningen på den franske landslagsspilleren var feil dømt.

– Av og til må jeg dømme også, sier Lunde til TV 2.

– Jeg må passe på at det ikke blir for mye. Det er det som er så gøy med håndball, legger hun til og sier hun liker «games», også med dommerne.

Katrine Lunde svarte etterpå umiddelbart med en av sine 15 redninger i toppkampen.

Vipers-suksessen kom, og gullrekken startet, da hun kom hjem til Sørlandet i 2017. I kveld sikret Lunde seg sitt sjette strake seriegull.

Denne sesongens andre tittel for Vipers etter at Sola nylig ble slått i cupfinalen.

– Det er ekstra gøy å kunne avgjøre det her på Hamar, sier Lunde.

For første gang kan klubben gå gjennom sesongen uten poengtap. Med seier mot Tertnes (h), Sola (b), Byåsen (h) og Molde (b) er den perfekte rekken i boks. Larvik – med nåværende Vipers-trener Gjekstad – var siste klubb som klarte 22 seire i 2014/15-sesongen.

GULLJUBEL: Katrine Lunde feirer gullet med Katarina Jezic.

Storhamar spiller senere i mars playoff for kvartfinale i Champions League. Men Vipers har vært umulig å slå i 18 av 19 hjemlige kamper de siste årene. Unntaket var 11-målsseieren i Kristiansand for tre år siden.

– Litt raskere. Litt råere. Det er forskjellen, kommenterte Bent Svele midt i første omgang.

Ragnhild Valle Dahl hadde akkurat klemt inn et distanseskudd til femmålsledelse. Hun ble Vipers toppscorer med seks mål, mens Markéta Jerábková og Sunniva Næs Andersen scoret fem.

Storhamar-keeper Eli Marie Raasok reddet syv skudd de 10 første minuttene. Storhamar ledet 6–3, men så tok Vipers over showet.

Anna Vjakhireva styrte opp et angrepsspill som hjemmelagets forsvar ikke fant ut av. Vipers ledet 21–15 allerede ved pause.

– Angrepsmessig ser det veldig bra ut, meldte Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad halvveis. Han er inne i sine siste måneders før trenerkarrieren fortsetter i Odense.

Vjakhireva forsvant ut med en skade etter pause. Storhamar kom bra tilbake, men var aldri i nærheten av å ta poengene. Hjemmelaget vant andreomgangen med ett mål. Guro Nestaker markerte seg med ni scoringer.

NY VIPERS-TRENER: Tomas Hlavatny.

VG avslørte onsdag at Tomas Hlavaty blir hovedtrener i Vipers neste sesong. Klubben vil ideelt sett ha to hovedtrenere og en assistent, men den 35-årige slovaken vil ha sjefsjobben alene.

– Jeg vil være hovedtrener med en assistent, sier han til TV 2.

Gjekstad-assistenten har vært i Kristiansand denne sesongen etter at han var i russiske Rostov-Don i fjor. Først som Per Johanssons assistent og så med hovedansvaret da svensken forsvant etter krigsutbruddet.

– Du kan ikke være redd for å ta denne jobben, sier Hlavaty, som er kjæreste med Vipers-kanten Jana Knedlíková.