Sport

Ekspertene skeptiske til RBKs trenerjakt: – De spriker sånn at jeg tror mange stusser

Ekspertene mener Rosenborgs kandidater over trenere mangler en rød tråd. Men en gammel klubblegende maner til tålmodighet.

Kjetil Rekdal ser ut til å bli ny Rosenborg-trener.
  • Steffen Stenersen
Kjetil Knutsen har takket nei til Rosenborg.

– Her har Rosenborg gått for en veganer, en kannibal og en kjøtteter. De er veldig forskjellige disse tre typene, sier Petter Bø Tosterud.

Han er fotballekspert i Eurosports sendinger fra norsk fotball, og har blant annet fulgt HamKam og Kjetil Rekdals opptur i 1. divisjon tett.

Tosterud bruker en analogi for å beskrive hvordan Rosenborg tilsynelatende har jobbet med svært forskjellige trenertyper gjennom høsten.

– Mange stusser

Kjetil Knutsen var det klare førstevalget. Milos Milojevic var inne til møte med klubben, men nå ser det altså ut til å ende med rutinerte Kjetil Rekdal.

Styreleder Ivar Koteng i Rosenborg har uttalt at det man ser etter er en trener som spiller artig og angrepsvillig fotball. Koteng har videre sagt til Adresseavisen at han mener Rekdal står for det.

Milos Milojevic var lenge aktuell, men reiste fra Trondheim uten avtale. Han fikk seinere sparken i Hammarby.

– De spriker sånn at jeg tror mange stusser over hvordan Rosenborg har jobbet seg fram til disse kandidatene. Det virker tilfeldig etter seks måneders arbeid, sier Tosterud.

– Helt ulike sjangre

Han får støtte fra sin kollega i Eurosport, Joacim Jonsson:

– Det er tre kandidater hentet fra tre fullstendig ulike sjangere. Knutsen står for mye av det trønderne ønsker. 4-3-3, offensiv og relasjonsbasert.

– Milojevic er mer som Ragnick (Manchester United). Offensiv powerfotball, ikke samme form for relasjonsbasert fotball som Knutsen.

– Så er det Rekdal, som i stor grad forholder seg til motstanderen. Som varierer formasjon, og er en resultatkyniker. Jeg vet ikke om ordet «resultat» en gang eksisterer i Kjetil Knutsens vokabular, mens Rekdal er resultat, resultat, resultat. Rekdal er en ekstrem kyniker, sier Jonsson.

– Flere veier til rom

Få kjenner den tradisjonelle RBK-fotballen som Bent Skammelsrud. Klubbelegenden var i mange år hjertet i maskineriet Nils Arne Eggen skapte.

Han mener den noe sprikende listen ikke trenger å være dårlig arbeid.

– Jeg forstår at spørsmålet kan stilles. For meg høres det ut som at en da legger RBK på 90-tallet og Glimt nå til grunn. Drømmen om å spille på den måten. Nå var Knutsen sterkt ønsket, men så er det kanskje ingen andre kandidater som ligner på han akkurat nå. Det er flere veier til rom, og det blir feil å diskvalifisere andre typer tanker inn i Rosenborg, sier Skammelsrud.

Kjetil Knutsen har takket nei til Rosenborg.

– Forskjellene er mindre enn folk tror. Det handler om å sette et lag, og utnytte hverandres godfot. Dersom det nå blir Rekdal, må vi ønske ham velkommen og starte med å stille oss bak. Det blir feil å være negativ før han har startet, fortsetter Skammelsrud.

– Han kan levere resultater

Artig og angrepsvillig fotball er altså ordene Koteng har brukt. Umiddelbart stemmer ikke det helt overens med en trener som har gjort det til sitt varemerke å bygge lagene sine bakfra.

Samtidig har ekspertene tro på at Rekdal skal få Rosenborg til å vinne fotballkamper.

- La meg si det slik: Jeg tror han kan levere resultater. Så spørs det om publikum i Trondheim er fornøyde med det, sier Joacim Jonsson.

– Det mest fotballromantiske er jo resultater, og det kan Kjetil Rekdal vise. Måten han snudde ting i HamKam var helt uvirkelig bra. Jeg kan ikke få applaudert det nok, sier Tosterud.

Les mer om

  1. Rosenborg BK