Hånden til TV-profilen hovnet opp etter operasjon – fikk beskjed om å snu på Gardermoen

Etter å ha ankommet flyplassen fikk håndballkommentator Daniel Høglund (35) klar beskjed om å ikke sette seg på flyet. Nå venter ny operasjon.

KLAR BESKJED: Flyturen til håndball-EM i Spania måtte utsettes for Daniel Høglund. Her fra et intervju med VG tidligere i år.

– Det har gått bedre for å si det sånn, sier Daniel Høglund til VG.

I morgentimene onsdag la Viaplay-profilen ut et bilde av en svært hoven høyrehånd.

Han forteller til VG at han gjennomførte en operasjon på fredag som hadde vært planlagt i lang tid. Da skulle han bare fjerne en væskeansamling.

– Så vil jeg tro at det har gått infeksjon i hånden. Den er ekstremt hoven og varm. Jeg følte meg litt bedre i går, så jeg tenkte at «det går sikkert ned». Det var først da jeg kom på Gardermoen og møtte de andre at de var sånn: «Det der ser ikke bra ut».

Høglund sendte bilde til operasjonslegen og fikk imponerende nok svar klokken halv seks på morgenkvisten. Da var beskjeden klar:

– Ikke gå på flyet. Du må snu, forteller Høglund.

Han skulle etter planen kommentert Norges åpningskamp mot Kasakhstan på fredag. Nå er sannsynligheten stor for at den går uten Høglund – i hvert fall med ham til stede.

– Det vil jeg vel tro, jeg kan ikke skjønne noe annet. Jeg er forberedt på at den ryker, men jeg håper selvsagt at jeg rekker åpningskampen. Jeg vet mer i løpet av dagen.

Senere onsdag formiddag opplyser Høglund i en SMS at det blir ny operasjon med påfølgende antibiotikakur og innleggelse på sykehuset i flere dager. Dermed ryker trolig også søndagens kamp mot Iran.

– Hvordan var det å få beskjeden om at du måtte snu?

– Det var selvfølgelig kjipt, men det var såpass ekkelt å sette seg om bord i et fly, så jeg er egentlig bare glad for at noen fikk tatt en avgjørelse.

– Hadde jeg vært 20 år så hadde jeg nok vært desperat og lei meg, men det er et langt mesterskap så jeg skal nok komme meg nedover så fort som mulig.

Arbeidsgiveren hans må kanskje finne en alternativ plan for mesterskapet.

– Peder Seierstad går inn og tar over inntil Daniel er frisk og tilbake igjen. Gunnar Pettersen snudde på flyplassen i Frankfurt og returnerer til Norge i dag. Og da blir minimum Norges to første kamper kommentert «off tube» fra Oslo. Det blir en løsning, skriver Kristian Oma, som er sportssjef i NENT Norge, i en SMS til VG.

TV-PROFIL: Daniel Høglund i intervju med landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Mesterskapet er det første håndballmesterskapet siden Høglund ble tatt for promillekjøring for andre gang tidligere i høst.

– Det blir et ekstra spesielt mesterskap for meg. Det blir spesielt, men på en god måte, sier Høglund – og legger til:

– Jeg har ikke tenkt å legge meg ned og droppe hele mesterskapet.