Sport

Springsteens datter ble vraket til OL: Gir ikke opp håpet om å representere USA

Jessica Springsteen mener hun fortsatt har en fremtid innenfor hestesporten.

Bruce Springsteen (til venstre) har et stort navn innen musikken. Nå jakter datteren Jessica (til høyre) en OL-plass. NTB SCANPIX

 • Sindre Trygsland

Onsdag kveld spilte en av verdens største rockestjerner, Bruce Springsteen, foran 30.000 nordmenn på Ullevaal. 66-åringen innfridde de voldsomme forventningene, og av Aftenposten fikk han terningkast fem for konserten.

Les også

Springsteens datter blant verdens beste - nå kommer hun til Norge

Som vi tidligere har skrevet om, har The Boss en datter som er meget god i sin idrett. Jessica Springsteen har store ambisjoner som sprangrytter, og faren er en stor tilhenger. Bruce har blant annet vært ansvarlig for å samle inn 1,5 millioner dollar, drøye 12 millioner kroner til det amerikanske landslaget i sprangridning.

Har satt et nytt mål

Før sesongen hadde Jessica Springsteen som mange andre som mål å kvalifisere seg for OL i Rio. Men da det amerikanske landslaget offentliggjorde troppen til Brasil, var 24-åringens navn ikke blant de ti utvalgte.

I et intervju med nettstedet equnews, forteller 24-åringen om hvilke tanker og mål hun har for fremtiden.

— Som de fleste andre ryttere drømmer jeg om å delta i OL. Jeg tror ikke Rio blir noe av, jeg trenger å fortsette å trene og lære. Derfor har jeg valgt å rette fokus mot Tokyo-OL i 2020, sier Springsteen.

Les også

- Det er så mye kroppspress på skolen. Jeg falt utenfor

Les også

Kaos i OL-byen: «Velkommen til helvete. Ingen kan føle seg trygge»

Vokste opp med dyr

I intervjuet forteller hun også om oppveksten og hvordan hun begynte med hest. Springsteen vokste opp på en gård, omringet av dyr og hun begynte å ri allerede som fireåring. Etter hvert forsto hun at sprangridning var noe hun kunne satse på som levebrød.

— Som tenåring ble lidenskapen sterkere. Siden det øyeblikket har jeg kun hatt ett eneste mål, å kunne leve av det. I 2010 red jeg inn til min første ordentlige suksess da jeg vant det amerikanske juniormesterskapet. I 2012 forsøkte jeg å kvalifisere meg til OL i London, men klarte det ikke. Når jeg ser tilbake var det kanskje for det beste, sier Springsteen til nettstedet.

— Hun er blitt veldig god de siste to årene, og spesielt det siste. Det er veldig morsomt at hun nå kommer til Norge, sa Heidi Skar, sprangridnings-kommentator for Eurosport til Aftenposten da 24-åringen skulle delta i verdenscupåpningen i sprangridning i Telenor Arena i fjor høst.

 1. Les også

  Norsk idrettstopp: - Vi vil sende utøvere til Nord-Korea

 2. Les også

  Skarstein sliter med frykten for nye ribbeinsbrudd

 3. Les også

  Kaggestad: - Det er reelt at ingen blir tatt ut

Les mer om

 1. OL

Relevante artikler

 1. SPORT

  Bruce Springsteens datter er en av verdens beste. Nå vil Jessica (27) til OL.

 2. KULTUR

  Bok. Show. Film. Nå er Bruce Springsteen (70) ferdig med sitt personlige oppgjør.

 3. KULTUR

  Jason Isbell: Leverer sitt fjerde knallalbum på rad

 4. SPORT

  Maja (14) fra Tromsø får oppfylt sin store drøm: Nå vil hun på landslaget

 5. KULTUR

  Bruce Springsteens selvbiografi: Sterkt om angst, farsarv og musikk

 6. A-MAGASINET

  Den elleville historien om da Bruce Springsteen vant Norge