Springsteens datter ble vraket til OL: Gir ikke opp håpet om å representere USA

Jessica Springsteen mener hun fortsatt har en fremtid innenfor hestesporten.

Bruce Springsteen (til venstre) har et stort navn innen musikken. Nå jakter datteren Jessica (til høyre) en OL-plass.

Onsdag kveld spilte en av verdens største rockestjerner, Bruce Springsteen, foran 30.000 nordmenn på Ullevaal. 66-åringen innfridde de voldsomme forventningene, og av Aftenposten fikk han terningkast fem for konserten.

Les også

Springsteens datter blant verdens beste - nå kommer hun til Norge

Som vi tidligere har skrevet om, har The Boss en datter som er meget god i sin idrett. Jessica Springsteen har store ambisjoner som sprangrytter, og faren er en stor tilhenger. Bruce har blant annet vært ansvarlig for å samle inn 1,5 millioner dollar, drøye 12 millioner kroner til det amerikanske landslaget i sprangridning.

Har satt et nytt mål

Før sesongen hadde Jessica Springsteen som mange andre som mål å kvalifisere seg for OL i Rio. Men da det amerikanske landslaget offentliggjorde troppen til Brasil, var 24-åringens navn ikke blant de ti utvalgte.

I et intervju med nettstedet equnews, forteller 24-åringen om hvilke tanker og mål hun har for fremtiden.

— Som de fleste andre ryttere drømmer jeg om å delta i OL. Jeg tror ikke Rio blir noe av, jeg trenger å fortsette å trene og lære. Derfor har jeg valgt å rette fokus mot Tokyo-OL i 2020, sier Springsteen.

Les også

- Det er så mye kroppspress på skolen. Jeg falt utenfor

Les også

Kaos i OL-byen: «Velkommen til helvete. Ingen kan føle seg trygge»

Vokste opp med dyr

I intervjuet forteller hun også om oppveksten og hvordan hun begynte med hest. Springsteen vokste opp på en gård, omringet av dyr og hun begynte å ri allerede som fireåring. Etter hvert forsto hun at sprangridning var noe hun kunne satse på som levebrød.

— Som tenåring ble lidenskapen sterkere. Siden det øyeblikket har jeg kun hatt ett eneste mål, å kunne leve av det. I 2010 red jeg inn til min første ordentlige suksess da jeg vant det amerikanske juniormesterskapet. I 2012 forsøkte jeg å kvalifisere meg til OL i London, men klarte det ikke. Når jeg ser tilbake var det kanskje for det beste, sier Springsteen til nettstedet.

— Hun er blitt veldig god de siste to årene, og spesielt det siste. Det er veldig morsomt at hun nå kommer til Norge, sa Heidi Skar, sprangridnings-kommentator for Eurosport til Aftenposten da 24-åringen skulle delta i verdenscupåpningen i sprangridning i Telenor Arena i fjor høst.