Sport

Telenor Arena kan bli nasjonalanlegg for håndball

Ønsker å benytte anlegget som nasjonalanlegg for håndball.

Arkivfoto av Telenor Arena. Foto: Digitalsport

Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund har satt ned en gruppe som skal utrede muligheten for kjøp og bruk av Telenor Arena. Ønsket er at arenaen kun skal brukes til idrett.

Forbundene håper å benytte anlegget som nasjonalanlegg for håndball, samt innendørs fotballaktivitet for topp og bredde.

– Først og fremst er dette veldig spennende tenkning. Bakgrunnen for prosjektet er at Norges Håndballforbund har sett etter en god løsning med tanke på et nasjonalanlegg, sier prosjektleder Jan Halstensen til NTB.

Målet med prosjektet er at arenaen igjen kun skal benyttes til idrett, slik intensjonen opprinnelig var. Det betyr at også andre idretter som har behov for en slik arena kan få mulighet til å bli med.

– Tanken er å skape et miljø hvor fotball og håndball har sin plass, men hvor vi også tenker at blir en arena for andre hallaktiviteter, sier Halstensen.

– Har dere vært i kontakt med noen andre særforbund?

– Nei, det er en prosess vi må ta etter hvert. Først skal vi få på plass det NHF og NFF ønsker at vi skal utrede. Deretter vil vi gå i dialog med resten av norsk idrett.

Tribuner

Begge forbundsstyrene står bak prosjektet og har gitt prosjektgruppen mandat til å utrede forhold som arealer, økonomi, samarbeidsavtaler og juridiske aspekter.

Det første punktet gruppen går løs på, er hvordan alle idretter kan få en optimal arena med tanke på tribuner.

– Det må være tribuner rundt hele spilleflaten. Det gjelder håndball, men også eksempelvis tennis og volleyball. Å finne en god løsning på dette er kanskje den største utfordringen. Det kan ikke være permanente løsninger, men vi må finne måter å gjøre det på til enkeltsluttspill, sier Halstensen og viser til lignende prosjekter i utlandet.

Kun idrett

Dersom forbundene finner en løsning på dette, og til slutt ender opp med å kjøpe Telenor Arena, blir det slutt på andre arrangementer som handelsmesser og konserter.

– Hvis vi skal ta dette løftet, er det en arena kun tenkt for idretten, bekrefter Halstensen.

Prosjektgruppen, består av tre personer fra både NFF og NHF, skal legge fram sin innstilling 1. desember i år. På bakgrunn av denne vil det bli vurdert om det skal innledes forhandlinger med tanke på et mulig kjøp av Telenor Arena.

Eieren av arenaen er informert om interessen fra forbundene.

(©NTB)

Les også

  1. Her er Mr. Stabæks 7 største øyeblikk på Nadderud

  2. Disse kan bli den neste FIFA-presidenten

  3. Kvinnelige toppledere forlater idretten

Les mer om

  1. Håndball