Sviktet på greenen

Henrik Bjørnstad var tre over par etter 15 spilte hull, men hentet seg flott inn med en eagle under første dag av Chitimacha Louisiana Open.

Etter ett langt opphold fra turneringsspill er endelig Henrik Bjørnstad i gang igjen. Han slo ut på hull 10 på Le Triomphe Country Club tidligere i dag. Bjørnstad lå et godt stykke ned på listen etter 15 hull. Da hadde han notert seg for 3 bogier og resten par. Med eagle på hull syv (hans 16. hull) hentet han seg godt inn. Bjørnstad endte en over par og ligger på en delt 39. plass etter første dag.

Kontakt med topp ti Bjørnstad ligger syv slag bak ledende Chris Riley fra USA. Avstanden opp til topp ti er på tre slag, noe som er fullt mulig å hente inn med en god runde i morgen.

— Spillet føles bra, så det er bare å være tålmodig, forteller Bjørnstad til golf.no

Slet på greenen - Jeg slo ballen bra idag. Misset noen slag som burde vært bedre, men sånn er det. Jeg hadde ikke min beste dag på greenen. Det blåser veldig her og greenene er raske og harde, så det gjør det vanskeligere å putte, avslutter han.

Henrik Bjørnstad slår ut i morgen kveld klokken 19.50, norsk tid.

Bjørnstads scorekortResultater / live scoringEtter et lengre opphold fra turneringsspill er Henrik Bjørnstad klar for å kjempe om verdifulle plasseringer på Nationwide Tour, i annendivisjon i USA.

— Mandag reiser jeg til Lafayette i Louisiana. Turneringen spilles torsdag-søndag. - Uken etter er det San Francisco. Da kommer også Frode Scheie, og det blir bra, sier Bjørnstad til golf.no

— Henrik trener bra og vi har god tro på at han kan spille seg inn blant de 25 på Nationwide som får rettigheter på neste års PGA-Tour, sa Scheie til golf.no da han oppsummerte -Lovende start . Før Scheie møter Bjørnstad i San Francisco, skal han være aktivit tilstede når Suzann "Tutta" Pettersen spiller turnering i Phoenix. Full fokus på Nationwide Bjørnstad kvalifiserte seg for noen uker siden, via mandagskvalet, til Honda Classic på PGA-Touren, men det var nok bare en gjesteopptreden, skal vi forstå ham rett. - Jeg har ingen planer om å spille flere kval-turneringer til PGA. Nå blir det full fokus på Nationwide, for å nå målet om topp 25-plassering sammenlagt.

- Godt å komme igang - Trener bra hver dag og gleder meg virkelig til å komme skikkelig igang med sesongen. Jeg skal spille det meste som er av turneringer på Nationwide, avslutter en spillesugen Bjørnstad. Les også: Dropper Gateway Tour