I Sverige kalles han «verdens kjedeligste», men i EM herjer Kristian Bjørnsen med stjernene

— Sinnssykt deilig å slå et så godt lag i et mesterskap, jublet «verdens kjedeligste høyrekant» etter triumfen mot Kroatia. Nå kan alt skje i puljen. Norge kan gå videre med fire poeng, eller bli slått ut.

Kristian Bjørnsen var igjen god for Norge.

KATOWICE: Det var Bjørnsen selv som i et intervju med Aftenposten lørdag røpet den lite gjeve tittelen – gitt til ham i en svensk podkast. Men hvis «kjedelig» betyr å lure en av verdens beste keepere trill rundt syv ganger på syv forsøk, så har svenskene en annen versjon av kjedelig. Det ligner mer enn svenskevits. Da Bjørnsen bommet med det ene skuddet, var det ikke Mirko Alilovic sin fortjeneste. En av verdens beste keepere bare registrerte at skuddet gikk stang ut.

— Det hjalp meg å få en god start, og jeg fikk gode sjanser til å score, sier Bjørnsen, som innrømmer at det fløy andre tanker gjennom hodet hans da Kroatia tidlig tok ledelsen 7-3. — Skal dette bli en dag der de treffer på alt og vi på ingen ting, tenkte jeg. Men vi er et lag som aldri gir opp.

- Hviterussland tirsdag?

— Det er et lag få av oss har fått før, men de slo Island, så det er et bra lag. Det blir fort en ny thrillerkamp, sier virtuosen på høyrekamten.

FLERE HÅNDBALLSAKER:

Ikke så veldig teknisk

Kristian Bjørnsen avviser at han har ekstreme tekniske ferdigheter. Han bare scorer, han. Nå har han 14 på to kamper og 17 forsøk!

— Nei, jeg er ikke noe mer teknisk enn de andre kantene på laget. Jeg har egentlig ingen god forklaring på hvorfor jeg treffer så godt, men det er kanskje fordi jeg får overtaket på keeperen? Men det svinger fort. Det kan jo være stengt i neste kamp.

Stengt har det ikke vært for ofte i den svenske serien. Bjørnsen tryller inn mål fra de underligste posisjoner og avsluttet fjorårssesongen med et snitt på 5,5 mål pr. kamp.

VIDEO: SE INTERVJU MED LANDSLAGSSJEF CHRISTIAN BERGE:

Klar for Bundesliga

Denne sesongen har Bjørnsen flere ganger representert Kristianstad på rundens lag i Champions League. Han er blitt så god at neste sesong blir det spill i Bundesliga, mest trolig i Wetzlar, men det kan ikke Stavanger-gutten bekrefte ennå.

Tirsdag venter et lag som er kjent for å ha dårlige keepere, men Viachaslau Saldatdenka glimtet til i åpningskampen mot Kroatia, selv om det ble tap 21-27. Mot Island tok han bare åtte av 30, eller 27 prosent.

Vinner Norge mot Hviterussland, er laget garantert videre. Hvis Kroatia slår Island, er Island ute på grunn av innbyrdes tap mot Hviterussland. Da får Norges tap mot Island ingen betydning, ettersom resultatet strykes mot lag som blir slått ut.

VIDEO: GJENOPPLEV DE DRAMATISKE SLUTTMINUTTENE MOT KROATIA: