Sport

Storebror kan gi Jakob Ingebrigtsen Zürich-plass

Jakob Ingebrigtsens deltakelse i Diamond League-finalen i Zürich står og faller på at ytterligere én løper trekker seg. Det kan bli storebror Filip.

SUPERBRØDRE: Jakob Ingebrigtsen venter på avklaring rundt Diamond League-finalen i Zürich. Her fra finalen på 1500 meter under EM i Berlin. Storebror Filip til venstre. Foto: Borgen, Ørn / NTB scanpix

Filip Ingebrigtsen er i utgangspunktet inne blant de 12 utøverne som er kvalifisert for 1500-meterfinalen i Sveits torsdag 30. august. Det er ikke lillebror Jakob.

17-åringen, som er fersk europamester på 1500 meter, var i utgangspunktet nummer 14 på lista, og var dermed avhengig av to forfall fra bedre rangerte løpere for å få grønt lys.

Så langt har én utøver trukket seg. Dermed er Jakob Ingebrigtsen nå førstereserve. Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen håper fortsatt å se begge sønnene på startstrek i Sveits, men åpner også for at den enes død kan bli den andres brød.

Han føler seg nemlig ikke helt sikker på at Filip rekker å bli Zürich-klar etter ribbeinsbristen han pådro seg i EM.

– Nei, det er jeg definitivt ikke. Det kan faktisk være at Filip ryker ut og Jakob kommer inn. Litt kinkig situasjon akkurat det, men vi legger opp et løp som om begge skulle være med, sa Gjert Ingebrigtsen til NTB lørdag.

Les også

Gjert Ingebrigtsen og forbundet uenige om NM-reglene

Må kunne puste

Lørdag løp Filip forsøk på 800 meter under friidretts-NM i Byrkjelo. Det vant han på enkleste måte. Søndag er det klart for finale.

Selv om 25-åringen ikke så nevneverdig plaget ut i forsøket, var Gjert Ingebrigtsen tydelig på at sønnen er langt fra friskmeldt.

– Nei. I Zürich er det et helt annet selskap og et helt annet nivå du må ha inne for å kunne delta. Du må kunne puste skikkelig. I tillegg er det ikke 800 meter i Zürich, men 1500 meter. Du trenger betydelig mer kapasitet pustemessig da. På 800 meter kan man nesten holde pusten de to minuttene, sa han.

En beslutning rundt Filips deltakelse i Zürich kan heller ikke utsettes i det lengste.

– Det er ikke så mange dagene igjen før vi må ta en avgjørelse. Det har noe med den treningen vi må gjøre for at han skal være klar. Midt i neste uke, en uke før konkurransen, må vi ha bestemt oss, sa Gjert Ingebrigtsen – og tilføyde:

– Tåler han ikke treningen og det smerter for mye, må vi finne på noe.

Les også

Skadeplaget Filip Ingebrigtsen enkelt til finale: – Smertene er veldig avtakende

Ikke optimist

– Er du optimist per nå?

– Jeg var det for noen dager siden, men jeg er ikke så optimistisk akkurat i dag. For ting har ikke blitt noe bedre. Fra onsdag til torsdag gikk det fort rette veien, men i går og i dag har ikke ting gått rette veien.

Selv om Filip skulle komme til start i Diamond League-finalen, ser han fortsatt et håp om at også lillebror Jakob kan få plass.

– Jeg anser muligheter for det som såpass stor at vi forbereder oss på at han får delta. Det vi gjør på trening framover går i retning av at vi håper han kommer seg inn der, sa Gjert Ingebrigtsen.

Første oppgave etter NM for Ingebrigtsen-brødrene blir elitestevnet i Bergen kommende onsdag. Deretter rettes blikket mot Zürich.

Les mer om

 1. Friidrett
 2. Jakob Ingebrigtsen
 3. Filip Ingebrigtsen
 4. Gjert Ingebrigtsen

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Kruttsterk, dansk chilipølse setter fart på Filip Ingebrigtsen

 2. SPORT
  Publisert:

  Jakob Ingebrigtsen er fryktelig lei for å miste Diamond League-finalen

 3. SPORT
  Publisert:

  Gladmelding for Jakob Ingebrigtsen: – Det blir en stor opplevelse

 4. SPORT
  Publisert:

  – Filip Ingebrigtsen fikk «alvorlig» reaksjon på antibiotika etter EM-fallet

 5. SPORT
  Publisert:

  Ingebrigtsen-brødrene tok forskjellige NM-valg

 6. SPORT
  Publisert:

  Filip Ingebrigtsen holdt skade hemmelig. Nå ryker EM-finalen.