Sport

En sort prikk «på størrelse med en negl» ødela for Norge: – Håper det ikke skjer i finalen

Norges rosa curlinghelter sviktet foran kronprinsen.

Thomas Ulsrud (midten), Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae stilte med rosa hjertebukser i forbindelse med valentinsdagen i curlingkampen mot Japan i Gangneung Curling Centre.
  • Roar Lyngøy

NORGE – JAPAN 4–6

– Vi var litt ruskete, og vi kan bedre enn dette. Vi kom litt på etterskudd og fikk aldri i gang det offensive spillet vårt. Dermed straffet japanerne oss ganske hardt. Samtidig spilte vi dem litt gode også. Vi skal ikke skylde på noe, men vi får skrive det på kontoen «første kamp i OL». Jeg tror og håper Norge kan mye bedre enn dette, sier skip Thomas Ulsrud til NTB.

Situasjonen som kan ha avgjørt hele kampen skjedde på den nest siste steinen. Skip Thomas Ulsrud hadde nettopp lagt en sten da han ropte «plukk».

Dermed stanset de to kosterne den svært saktegående steinen, og tok den ut av spillet før den rakk å komme i nærheten av senteret.

– Vi hadde litt uflaks med en sten der som «plukket». Hvis ikke tror vi at vi hadde fått ekstraomgang. Da kunne det blitt en annen avslutning, sa Christoffer Svae til NRK etter kampen.

Ulsrud fant ifølge NRK en liten svart prikk på stenen etter kamp, på størrelse med «en femtedel av lillefingerneglen».

– I løpet av en sesong skjer det et par ganger. Man håper at det ikke skjer i OL-finalen i hvert fall, sier Svae til NRK.

Vant også forrige gang

Japan med Yusuke Morozume som skip, var ingen enkel motstander. Japanerne vant det forrige møtet mellom landene i fjorårets VM.

Team Ulsrud er blitt kjent for sine friske buksevalg, og på valentinsdagen stilte Norge med rosa bukser med hjerter!

Les også

Graabak fyrer løs mot OL-byen: – Pyeongchang kan ha OL i bob og isdans

Norge fikk en god start i rosabuksene og vant den første omgangen 1–0. Men så gikk det tråere, og etter tre omganger hadde Japan snudd til 2–1. En stygg feil på siste stein gjorde at Japan også vant den fjerde omgangen med 1–0.

– For dårlig

Etter fire av ti runder ledet dermed Japan 3–1.

– For dårlig spilt. Vi kaller en spade for en spade, sa TV Norges kommentatorduo Thoralf Hognestad og Lars Vågberg.

Kronprins Haakon overvar Thomas Ulsrud og de norske curlinggutta i kampen mot Japan i Gangneung Curling Centre.

I femte omgang hadde Norge siste stein og håpet å utligne. Men det ble bare 1–0, og dermed ledet Japan 3–2 etter halvspilt kamp.

En god sjetterunde endte med 1–0 til Norge etter at Japan hadde hatt siste stein, og dermed var stillingen 3–3.

Les også

Sønderknust Bøkko måtte avbryte TV-intervju

Katastrofeomgang

Syvende omgang ble en katastrofe for Ulsrud og Norge med dobbeltpoeng til Japan. Dermed ledet Japan 5–3 foran den åttende omgangen.

Japan viste til tider glitrende spill, men med siste stein i runde åtte var det Norge som kunne innkassere ett poeng. 5–4 ledet Japan nå, med to omganger igjen.

Frem med måleinstrumentet

Niende runde ble høydramatisk på Japans sistestein. Japan rotet det til for seg selv, og dommeren måtte inn med måleinstrument for å avgjøre hvem som skulle ha det ene poenget.

Japan gikk seirende ut, og stillingen var 6–4 før siste omgang. Nå måtte Norge virkelig ta frem storspillet for å ha sjans på seier i OL-åpningen.

Norge tabbet seg ut i siste omgangen og kom borti steinen med kosten. Dermed endte kampen 4–6.

– Dette ble et antiklimaks, sa TV Norges kommentatorer.

Norge møter Canada i neste innledende kamp torsdag.

Les mer om

  1. OL
  2. Thomas Ulsrud
  3. Curling