Sport

Norsk hopptalent på sykehus etter fall i festhopprenn

Halvor Egner Granerud (19) punkterte lungen etter at han forsøkte på en salto. – Jeg hadde ikke drukket så mye.

Halvor Egner Granerud forsøkte å ta en salto under skihoppernes festhopping i helgen. Det endte med en punktert lunge og sykehusopphold. (Arkivfoto)
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Egner Granerud regnes som et av Norges største hopptalenter og ble blant annet tatt ut til Hoppuka i vinter. I helgen var han en av flere landslagsutøvere som deltok i hoppernes feiring, kalt Sørperennet, og punkterte en lunge da han overroterte i en salto på langrennsski.

Søndag kveld publiserte han et bilde av seg selv i sykesengen på Instagram, med følgende tekst:

— Kanskje det var på tide at jeg endte opp på sykehus etter å ha stått på ski, det føles som at jeg har unngått en kule et par ganger. Jeg punkterte den høyre lungen min, men vil bli OK igjen ganske raskt.

Til Nettavisen utdyper han fra sykesengen:

— Jeg fikk satt inn et dren i brystet, men når det er ute, så går det nok ikke så lang tid før jeg er ute av sykehuset igjen, sier Egner Granerud, som innrømmer at han hadde drukket alkohol før hoppet.

— Jeg tok et par øl, sammen med litt pølsegrilling. Men det var prøveomgang klokka tolv, og grilling mellom omgangene, så det var ikke mye jeg hadde drukket.

Les også

Babylykke for Stöckl

Ser ikke et problem med festingen

Ifølge sportssjef Clas Brede Bråthen er ikke Sørperennet knyttet til organisert idrett, men en sosial aktivitet blant hopperne. Han tar dette som en konsekvens av overmot hos Egner Granerud, men ser ikke noe problem i at de kombinerer fest og skiihopping.

— Dette er folk som er over atten år, og som gjør det utenfor sesongen. Skihopping er i utgangspunktet en idrett der man lever med bekymring for skader daglig. Det er en risikoidrett, og selv om man ikke trenger å øke denne risikoen unødig, er ikke slike aktiviteter noe som bekymrer oss, sier han.

19-åringens lagkamerat Anders Fannemel ønsker heller ikke å overdramatisere festhoppingen:

— Det er jo som om at vi skulle gått ut i skogen og bygget et hopp der.

Les også

Egner Granerud overrasket alle da han hoppet 240 meter som prøvehopper

Hoppet naken på ski

Egner Granerud har også tidligere vist at han liker å ta sjanser med ski på bena. Som 16-åring i 2013 hoppet han naken i 60-metersbakken i midtstua.

— Dette var noe vi bare fant på utenom organiserte treninger. Det var mer hud enn vi vanligvis ser i hoppbakken, men det var en morsom dag i bakken. Det forteller hvordan jeg har hatt det i bakken opp gjennom årene - veldig morsomt, har Granerud tidligere sagt til Aftenposten om stuntet.

Hoppet kan du se i vinduet under:

svp://102354?view=bt

Les også

  1. Her er Forfang tilbake i den vesle bakken hvor alt startet

  2. Forfang mottatt som en superhelt: - Størst siden Wirkola

  3. Hopphelten om gigantisk ukelønn: - Den er fin, den

Les mer om

  1. Hopp