Svindal møtte pressen: - Det var nesten som en krigsfilm, der den ene etter den andre ble rullet inn

Aksel Lund Svindal vil ha en objektiv vurdering av om det var forsvarlig å kjøre i Kitzbühel.

INNSBRUCK/OSLO (aftenposten.no): Aksel Lund Svindal møtte mandag formiddag pressen for første gang etter at korsbåndet røk i lørdagens utforrenn i Kitzbühel.

Verdenscuplederen ble trillet inn i rullestol til presseseansen, men så ut til å være i godt humør.

— Ja, det er iallfall utgangspunktet planen. Jeg har ikke noen andre planer. Nå må vi ta den tiden det trenger, sa han på spørsmål om han tenker å komme tilbake på startstreken etter den tredje alvorlige skaden i karrieren.

Vil ikke kritisere arrangøren

Det var Christian Fink som opererte Aksel Lund Svindal lørdag. Legen var til stede ved pressekonferansen på Privatklinik Hochrum i Innsbruck.

Mange har stilt spørsmål ved om det var forsvarlig å kjøre rennet i krevende forhold lørdag. Svindal er ikke den eneste som sitter igjen med en alvorlig skade etter rennet.

— Det er alltid lett å være etterpåklok, og i ettertid kan du se at det kanskje var på grensen. Når du står på starten, må du bare ta sjansen. Jeg kjørte nesten i blinde.

— Det er ikke noe kult når veldig mange skader seg, og det er heller ikke bra for sporten heller. Det kan sikkert diskuteres i ettertid, men det får andre gjøre, sa Svindal.

Han mener tv-bildene var gode da han reiste seg opp og vinket til publikum, men egentlig burde han ringt etter helikopter og fraktet bort.

— Det ville ikke vært gode tv-bilder.

Se Svindals fall i Kitzbühel (video hentet med tillatelse fra NRK):

Han mener noen som ser objektivt på det kan avgjøre om det var forsvarlig eller ikke, for løpere, arrangører, TV-produsenter og andre involverte har egne interesser alle.

Fallet kalte han for «et ordentlig utfortryn». Da han ankom sykehuset i Innsbruck skjønte han på ansiktsuttrykket til legen at det ikke så bra ut, og at skaden var alvorlig.

Etter sin historiske slalåmseier hyllet

Galgenhumor på sykestuen

På sykehuset ble han møtt av kollegaen Georg Streitberger, som også røk korsbåndet i et likt fall. På sosiale medier har begge oppdatert med bilder av hvordan de har det.

Aksel Lund Svindal fikk en kake og lykkeønskninger på pressekonferansen.

— Det blir nesten litt galgenhumor, det var nesten som en krigsfilm der den ene etter den andre ble rullet inn. Vi har hatt godt humør, han er den nye favorittøsterrikeren min, tror jeg.Svindal fortalte om et helt spesielt samhold blant utforkjørerne.

— Vi har respekt for en felles skjebne, og ingen ønsker at det skal gå ille med noen av de andre.

Morsom situasjon på sykehuset:

Opererte med en gang

Han fortalte at de raskt bestemte seg for å operere med en gang, fordi det var et «vindu» hvor hevelsen var nede. Han fikk spørsmål om han var mentalt klar for å opereres med en gang, og fant ut at det var like greit å gjøre det med en gang.

I tillegg til et røket korsbånd var det også problemer med menisken.

Les også: