Sport

Han blir Norges flaggbærer i OL

Skytteren Ole-Kristian Bryhn (27) blir norsk flaggbærer under åpningsseremonien i OL i Rio de Janeiro fredag.

Skytteren Ole-Kristian Bryhn blir norsk flaggbærer under åpningsseremonien i OL i Rio de Janeiro fredag.
  • Fredrik Saltbones

BARRA I BRASIL: Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

— Vi har vurdert flere kandidater. Det skal klaffe på mange måter. Det skal være en fantastisk utøvere med gode resultater internasjonalt, og en person som kan være et symbol på en seriøs og godt satsning i norsk toppidrett. Samtidig skal det klaffe med logistikk.

Bryhn representerer Vestre Bærum Salongskytterlag.

— Skyting er en veldig tradisjonell idrett. Det er i år 110 år siden vi tok det første gullet til Norge i OL-historien, og det var i skyting, sier Øvrebø.

– Veldig glad

Ole-Kristian Bryhn er beæret over å ha fått oppdraget.

— Jeg ble veldig glad da jeg ble spurt om dette. Jeg tror dette blir stort å gå inn på åpningsseremonien. Det er noe jeg aldri har gjort før, og det er noe jeg kommer til å huske for resten av livet, sier Bryhn.

  • Dramatisk for flaggbæreren i fjor: Besvimte på trening i USA

Han er klar på at det ikke vil ha noe å si for den sportslige oppladningen.

— Det vil ikke ha noe å si. I hvert fall ikke negativt. Det vil i tilfellet bare slå positivt ut, sier 27-åringen.

I Rio skal han delta i 10 m 60 skudd luft, 50 m 60 skudd liggende og 50 m 3 x 40 skudd. Han ble verdensmester i 300 meter helmatch i september 2014 og kom på 7. plass i OL i 2012. ## Idrettshistoriker: – Et godt valg

Totalt har den norske 27-åringen vunnet 19 medaljer i EM og VM (5 gull, 10 sølv og 4 bronse), og i 2012 vant han den åpne klassen under Idrettsgallaen.

– Et godt valg, mener idrettshistoriker Tom A. Schanke.

På forhånd foreslo Schanke superveteranen Gunn-Rita Dahle Flesjå som Norges flaggbærer, men terrengsyklisten skal ikke i aksjon før 20. august, så hun er derfor ikke på plass i Rio de Janeiro i tide til åpningsseremonien på Maracanã.

– Når håndballjentene, Olaf Tufte og Gunn-Rita Dahle Flesjå er uaktuelle, så har jeg ingen problemer med at de velger en skytter som deltar i sitt andre OL. Han har vunnet 19 medaljer i EM og VM og er en av de mest meritterte utøverne i troppen, sier Tom A. Schanke.

Les også

Superveteran foreslått som Norges flaggbærer i OL

Les mer om

  1. OL