Reinkind om VM-plassen: – Synd at noen måtte bli skadet

En skade doblet bergenskvoten på landslaget som reiser til Danmark neste uke.

VM-KLAR: Harald Reinkind overtar plassen til Kent Robin Tønnesen, som må stå over VM grunnet et brudd i hånden.

Fredag kveld fikk Harald Reinkind beskjed om at han får plass i den norske VM-troppen som reiser til Danmark neste uke. Kent Robin Tønnesen måtte melde avbud etter et brudd i hånden. Skaden pådro han seg under herrelandslagets trening fredag kveld i Nadderud Arena. 27-åringen var uheldig i en skuddsituasjon og traff med hånden i en forsvarsspiller, skriver håndballforbundet i en pressemelding.

– Jeg hadde håpet å bli tatt ut fra starten av, og det er synd at noen måtte bli skadet, men slik er håndballen, sier Reinkind til BT.

Les også

Nøkkelspiller skadet seg på trening og mister VM

Tønnesen sier følgende i pressemeldingen:

– En meget ubeleilig og kjedelig skade. Jeg hadde virkelig sett frem til årets VM. Selv om jeg nå er satt på sidelinjen ønsker jeg resten av troppen lykke til i Danmark, og jeg lover å komme sterkt tilbake.

– Gode sjanser

Reinkind har gjort sine saker bra i THW Kiel, hvor han spilte en sentral rolle i seieren mot gamleklubben, Rein-Neckar Löwen i romjulen.

– Jeg har bare prøvd å spille bra etter uttaket, også, sier Reinkind.

Dermed slår Reinkind følge med tidligere lagkamerat i FyllingenBergen, Eivind Tangen, til Danmark.

– Jeg tror vi har gode sjanser. I gruppespillet er Danmark den klart tøffeste kampen, og i gruppespillet tror jeg vi skal ha gode muligheter. Det blir spennende å se, sier Reinkind.

Les også

Norge-talentet måler 204 cm: – Han blir en verdensklassespiller

– Hører bare med

Skader har skapt usikkerhet rundt flere spillere. Christian O’Sullivan og Gøran Johannessen er på skadelisten, og dermed usikre kort for landslagstrener Christian Berge.

– Vi får håpe de kommer seg i form igjen slik at vi kan stille fulltallig, sier Reinkind.

Reinkind legger ikke skjul på at prestasjonene de siste mesterskapene har skapt forventninger.

– Det er litt forventninger blant dem hjemme, og det er klart det er litt mer press på oss, men det er egentlig fint. Vi vet at vi kan prestere på et veldig høyt nivå, så det hører bare med.