Politirazzia hos Ullrich

Sveitsisk politi gjennomførte onsdag en razzia i toppsyklisten Jan Ullrichs hus i forbindelse med dopingskandalen som ryster sporten.

Huset til Ullrichs rådgiver Wolfgang Strohband ble også gjennomsøkt, bekreftet Strohband overfor magasinet Focus. Tyske og sveitsiske myndigheter gjennomførte en rekke razziaer i ti hus og kontorer som ledd i etterforskningen rundt dopingsaken i Spania.

Ullrich etterforskes av tyske myndigheter for juks etter at det ble framsatt beskyldninger om at han har dopet seg siden 2003. Det sveitsiske sykkelforbundet, hvor Ullrich er registrert, undersøker også hans forhold til Eufemiano Fuentes, legen som er under etterforskning i Spania.

Tyskeren fikk startnekt før sommerens Tour de France etter opprullingen av den spanske dopingskandalen. Ullrich fikk også sparken i T-Mobile.

Tidligere onsdag vant imidlertid Ullrich en liten seier i retten over dopingeksperten Werner Franke. En tysk domstol fant ikke tilstrekkelig bevis for at den tidligere Tour-vinneren har betalt 35.000 euro til Fuentes, slik Franke hevdet i et TV-intervju.

Jan Ullrich fikk startnekt før sommerens Tour de France etter opprullingen av den spanske dopingskandalen.