Svindal må til legesjekk etter brutalt Kitzbühel-møte: – Det gikk en kule varmt i hodet

Utforgutta er i trøbbel før Kitzbühel-klassikeren: Kjetil Jansrud er nyoperert, mens Aksel Lund Svindal drar på legesjekk.

Aksel Lund Svindal er på plass i Kitzbühel, men drar på legesjekk i stedet for treningsomgang torsdag.
  • Erlend Nesje

KITZBÜHEL: – Det gikk en kule varmt i hodet da jeg kom i mål etter den første treningsomgangen, sier Aksel Lund Svindal til Aftenposten.

Tirsdagens utfortrening i Kitzbühel ble av det svært røffe slaget.

Det var isete og veldig slagete. Jansrud var nede med den ene hånden, brakk to fingre, og kom nyoperert til pressemøte med de norske mediene i Kitzbühel onsdag kveld.

– Det blir sagt at det tar seks uker før skaden gror, men jeg har ikke helt gitt opp å stille til start i VM om to uker. Det er «hope in a hanging snore». Jeg har i hvert fall ikke gitt opp, forteller Jansrud.

Les også

Svindals kne vondere enn på lenge

Aksel Lund Svindal ble nummer fire i Wengen sist helg, nå er rennene i Kitzbühel i fare for nordmannen.

Svindal til legesjekk

Hard medfart fikk også Lund Svindals trøblete knær ned den beryktede «Die Streif»-løypa.

Nå har OL-vinneren fra i fjor bestemt seg for å søke råd hos legen som opererte ham etter fallet i samme løype i januar 2016.

I stedet for å kjøre treningsomgang i Kitzbühel, setter Lund Svindal seg i bilen og reiser til Innsbruck for å undersøkes av lege Christian Fink.

– Kitzbühel viste seg fra en ekstrem side. Det var isete, bulkete, det ble veldig «slagete». Jeg vet fra før at Kitzbühel er tøff, men nå var den tøffere enn noensinne.

Den kan vise seg å være for tøff for Lund Svindals vonde knær. Etter torsdagens besøk hos lege Christian Fink avgjør Lund Svindal om han kjører super-G og utfor i Kitzbühel fredag og lørdag.

– Hvor stor er sjansen for at du stiller?

– Det er en avgjørelse jeg ikke klarer å ta alene. Det er derfor jeg reiser til Fink. Da får jeg fakta. Jeg reiser dit som en helt nøytral person, det er han som kan dette. Det er bedre enn at jeg skal sitte på rommet og ta avgjørelsen selv. Jeg vil ikke gjøre noe her som gjør at jeg ikke får bli med resten av vinteren.

Kjetil Jansrud viste frem sin nyopererte hånd da han møtte pressen i Kitzbühel onsdag kveld.
Les også

Dobbelt fingerbrudd for Jansrud – VM i fare

Vil ikke miste VM

Lund Svindal opplevde det samme i romjulsutforen i Bormio. Da fikk han smellen i kneet i etterkant. 36-åringen erkjente i ettertid at det kanskje ikke var så bra for hans knær i stille i en så røff og isete utforløype.

Nå fikk han litt av den samme følelsen.

– Det gikk en kule varmt i hodet da jeg kom i mål på den første treningen, det må jeg innrømme. Det var ikke dette jeg håpet på.

Lund Svindal ønsker ikke å ødelegge resten av sesongen. Han har et stort mål om å gjøre det bra i VM i Åre, det svenske vintersportsstedet han vant sitt første VM-gull for 12 år siden.

Jansrud: Må være offensiv

Også Jansrud håper å stille i Åre. Han håper det er mulig å lage en skinne for å munne stabilisere venstre hånd.

– Jeg kunne dratt hjem og lukket boken, erkjent at dette går ikke. Men jeg mener det er bedre å være offensiv. Jeg skal prøve å trene som normalt og komme meg tilbake på ski for å se om jeg kommer i god nok form til å delta.

Jansrud tror det skal være mulig med en stabiliserende skinne.

– Utfordringen er stakingen. Og konsekvensen hvis jeg tryner igjen. Jeg vil prøve. Jeg vil ofre mye for å rekke VM, men jeg skal ikke vært helt idiot. Hvis noen sier at det er helsemessig uforsvarlig, vil jeg høre på det medisinske apparatet.

Jansrud kommer uansett til å reise til Åre. Avgjørelsen om skaden er leget og han er i god nok forfatning til å delta, kan komme døgnet før super-G-starten onsdag 6. februar.

– Jeg drar til Åre uansett. Hvis jeg ikke kjører, ønsker jeg å være en kapasitet for laget. Vi får se hva det blir til.