Bakkerud kan bli lagkamerat med Petter Solberg: – Han er et supertalent

Petter Solberg åpner for at erkerival Andreas Bakkerud kan bli tredjefører i hans PSRX Volkswagen-team.

Andreas Bakkerud, her fra årets VM-runde i Lånke, kan bli lagkamerat med Petter Solberg.

Ifølge NRK er Bakkerud for andre sesongen på rad rammet av at hans bilfabrikklag legges ned. I fjor kuttet Ford satsingen. Nå er det Audi som forlater rallycross.

– Jeg har alltid sagt at han er en veldig god sjåfør. Det han har gjort med stabilitet og intelligent kjøring, det har han gjort helt rett. Veldig god sjåfør. Supertalent, sier Solberg til NRK.

De to har hatt mange feider på rallycrossbanen de siste sesongene, men nå er tonen en helt annen.

– Ja, det er helt klart. Det er en mulighet, det, svarer Solberg på spørsmål om han kan komme til å gi Bakkerud rollen som tredjefører.

Bakkerud selv svarer følgende på om det har vært dialog med Solberg:

– Nei, det har ikke vært noen samtaler med Petter Solberg ennå. Men jeg holder alle dører åpne, sier bergenseren.

– SUPERTALENT: Petter Solberg roser Andreas Bakkerud.

Satsing på elektrisk bil var en av grunnene til at Bakkerud valgte nettopp Audi før årets sesong. Nå går altså laget tilbake på lovnaden de ga bergenseren, og det er tungt, innrømmer Bakkerud.

– Det var skuffende. Jeg fikk vite det to dager før VM-løpet i Canada. Nå tar jeg bare race for race, så får jeg se etter nytt lag på siden, sier Bakkerud før han legger til:

– Men jeg er som en katt. Jeg lander alltid på beina.

Aldri vært bedre

I år har Bakkerud, fra Morvik i Åsane, aldri kjørt bedre rallycross. Før sesongen byttet han til Audi, noe han tidligere i sommer la til grunn for sin gode sesong så langt.

– Veldig mye er annerledes. Det fokuseres mer på meg og på bilen. Det er vel mer struktur på tingene, og en litt annerledes hverdag, sa bergenseren til BT tidligere i sommer.

– Laget vet hva som skal til for å vinne VM, sa Bakkerud, og la til at laget hadde verdensmesteren i 2016, Mattias Ekstrøm.

Nå avslutter altså Audi satsingen på rallycross.

Mot hverandre

Bakkerud og Solberg er i helgen i franske Lohéac for den åttende av tolv VM-runder. Etter kvalifiseringsrundene, der Bakkerud ble nummer to sammenlagt, endte nordmennene i samme semifinaleheat. Bakkerud vant semifinalen foran hjemmefavoritten Sebastian Loeb og Petter Solberg, som fikk trøbbel med bilen i løpet av runden.

I finalen lå Bakkerud godt an til å vinne lenge, men i siste sving tok svenske Johan Kristoffersson over ledelsen og holdt den inn til mål. Bergenseren ble nummer to, og avanserte samtidig til andreplass sammenlagt med to tredjedeler av sesongen gjennomført.

– God start, og vi gjorde det vi kunne. I jokeren var dekkene på sitt varmeste, og jeg kjente at jeg bare spant og spant i jokeren, og da smatt Kristoffersson forbi. Litt kjipt det ikke ble seier, men sånn er det, oppsummerer Bakkerud.

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/sport/multimedias/ef81d1f9be90162f9afe7244bccf70a7/Pelt%2031.08