Sport

Grøvdal «kokte» ut av tøff 5000 meter

— Det var veldig tøffe forhold, sa 25-åringen etter kvalifiseringen.

UTE: En skuffet Karoline Bjerkeli Grøvdal (25) kom på 20.-plass totalt i innledende heat og var langt unna finaleplass på 5000 meteren.

Etter 2500 meter var det klart at Karoline Bjerkeli Grøvdal var sjanseløs på en finaleplass på 5000 meter for kvinner. Da slapp hun hovedfeltet.

— Det var veldig tøffe forhold, så det ble for hardt og tungt for meg. Det var så varmt at det kokte utpå banen, og det taklet ikke jeg. Det er ingen unnskyldning, for det var likt for alle, sa Karoline Bjerkeli Grøvdal til NTB etter torsdagens kvalifisering i formiddagssola i Beijing.

Hun la seg sist i feltet ut fra start, selv om tempoet i det andre heatet, der hun løp, var veldig rolig innledningsvis. Den norske jenta ble liggende blant de aller siste helt til hun måtte slippe. Det skjedde da tempoet ble skrudd opp i front.

Almaz Ayana fra Etiopia løp inn til 15.09,40 og vant heatet, mens det norske VM-håpet med en personlig rekord på 15.15,18, løp inn til 9.-plass med 16.02,20. Det var altfor svakt til å sikre finaleplass som var det store målet.

Les også

Ingebrigtsen: - Briten ødela løpet mitt

Veldig skuffet

Grøvdal fortalte at hun allerede på trening onsdag og på oppvarmingen før selve kvalifiseringen torsdag merket at det ville bli tungt og vanskelig.

— Når jeg står her nå og vet at VM er over for denne gang, må jeg innrømme at jeg er veldig skuffet, men det får jeg ikke gjort noe med nå. Det er litt trist, for jeg vet jeg er så mye bedre enn det jeg fikk vist her, forklarte hun.

Før kvalifiseringen sa hun at det store målet var en finaleplass med bedre plassering enn den 13.-plassen hun sikret seg i Moskva-VM. Hun hadde også et håp om at ny personlig rekord ville være innen rekkevidde.

— Etter hvert som jeg falt langt bak, ble det veldig tungt å løpe alene i solsteiken og vite at en finaleplass ikke var mulig, forklarte hun.

Les også

Pedersen stormet inn til semifinaleplass

Ville bryte

Karoline Bjerkeli Grøvdal hadde det så vondt og tungt under 5000-meterløpet sitt at hun hadde lyst til å bryte, men 25-åringen kjempet seg likevel til mål.

— Jeg tenkte på å bryte etter at jeg ble tatt av forholdene her, men jeg kom meg da til mål, sa hun etter nedturen.

- Hva gjør du nå?

— Sesongen er ikke over for meg. Jeg skal løpe Diamond League-stevnet i Zürich i tillegg til ytterligere et par 3000 meter og en 1500 meter eller to. Målet er å forbedre noen personlige rekorder, sa hun til NTB.

Det endte med en svært skuffende 20.-plass totalt. Hun leverte en innsats langt under pari og skuffet like mye som Sindre Buraas, som ikke kom seg videre til mennenes finale i kvalifiseringen onsdag.

(©NTB)

Les også

  1. Slutt på uflaksen for Grøvdal: Nå er hun skadefri og med finalehåp

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Karoline Bjerkeli Grøvdal