Sport

Jansrud vant i Lake Louise etter sterk kjøring

Kjetil Jansrud gjorde som i fjor vant han søndagens super-G i Lake Louise.

Kjetil Jansrud kjørte godt i første omgang i Lake Louise søndag.
  • NTB

Jansrud var energisk ut av startblokkene med startnummer ni og gjorde en meget sterk figur i den «norske» bakken i Lake Louise. Med tiden 1.33,52 tok han førsteplassen 0,14 sekunder foran østerrikske Vincent Kriechmayr og 0,21 foran sveitsiske Mauro Caviezel.

Det betyr at det norske flagget rager høyest, slik det har gjort de siste sju årene etter søndagsrennet i super-G i Lake Louise. Enten Jansrud eller Svindal har vunnet hver gang siden 2011.

– Det var bra, men også litt rufsete. Jeg tror jeg var litt heldig med startnummeret, sa Jansrud til NRK etter gulløpet.

– Det var på ingen måte prikkfritt, men samtidig uten feil og jeg var gira på å kjøre fort i dag, fortsatte han.

Les også

Johaug drømte om langrenn hele natten: – Der gikk det til hel****

Tre på topp ti

Også Svindal var fornøyd etter at han hadde kjørt. Han endte 0,57 sekunder bak Jansrud.

– Det var litt rusk inn på henget, men det ser veldig bra ut nå. Jeg har litt for mye respekt for inngangen på henget. Jeg var litt for feig rett og slett. Det er ok i dag, men jeg vil jo litt over ok og opp på veldig bra, sa han.

Adrian Smiseth Sejersted tok en råsterk 8.-plass 0,89 sekunder bak Jansrud, mens Aleksander Aamodt Kilde endte som nummer 12, 1,01 sekunder bak.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var rett og slett veldig veldig vanskelig, sa Sejersted til NRK etter sin nest beste plassering i verdenscupen.

Revansje fra lørdag

Jansrud skuffet med en 13.-plass i utforrennet lørdag og var tydelig revansjelysten. Men han vil ikke gå med på at han var sint før søndagens renn.

– Hehe, nei. Gårsdagen var ikke en god dag, og det gikk ikke som jeg hadde planlagt. Men det endret ingenting på det faktum at jeg skulle gå for det og ta risikoen i dag, og som du kan se gikk det veldig bra, sa han til NTB etter søndagens renn.

Rasmus Windingstad tok 42.-plassen, mens Stian Saugestad og Bjørnar Neteland kjørte ut.

(©NTB)

Les mer om

  1. Alpint