Ole Einar Bjørndalen har fått ny jobb

Blir ekspert for TV 2.

Ole Einar Bjørndalen blir skiskytterekspert for TV 2.

Skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen trer inn i TV 2s ekspertkorps. 44-åringen er allerede i gang med sin nye jobb under helgens sesongåpning på Sjusjøen.

Bjørndalen valgte å legge opp etter forrige sesong. Tidenes nest mestvinnende vinterolympier (etter Marit Bjørgen) ser fram til å dele sin skiskytterekspertise med publikum.

– Jeg setter stor pris på å få lov til å jobbe med TV 2. Jeg er så glad i skiskyting og sport at jeg tenker jeg har noe å bidra med enda noen år, sier Bjørndalen.

Han skal i helgen dekke de norske skiskytternes sesongåpning på Sjusjøen. TV 2 er fornøyd med å ha sikret seg Bjørndalen.

– Vi er stolte og glade over å få Ole Einar på laget. Han var svært ettertraktet og har ikke manglet tilbud etter karrieren, så vi synes det er stor stas at han velger TV 2 Sporten videre, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Bjørndalen tok hele 13 OL-medaljer, der åtte av dem var gull, i løpet av en lang karriere. Han vant også 45 VM-medaljer og hadde 95 individuelle seirer i verdenscupen.

Nylig ble det også kjent at Petter Northug skal jobbe for TV 2 når han er ferdig som langrennsløper.

(©NTB)