Sport

Kristoff spurtslo Boasson Hagen: - Det var veldig hardt

Sykkelstjernen gikk seirende ut av første etappe av Tour of Norway.

SEIER: Alexander Kristoff jubler etter å ha vunnet første etappe av Tour of Norway.
 • Espen Hansen
  Aftenposten

SARPSBORG (aftenposten.no): Alexander Kristoff fortsetter der han slapp i vårsesongen: med å vinne. Men i Sarpsborg holdt det svært hardt.

— Dette var veldig hardt. Vi hadde egentlig aldri kontroll på bruddet, forklarte Kristoff. Men selve spurten hadde han full styring på.

Duellen mellom Kristoff og Mark Cavendish om å være sesongens mestvinnende rytter står uavgjort. Begge står med 12 seire, men allerede i dag (torsdag) kan nordmannen være forbi. Han virker fremdeles å være helt uslåelig i en spurt, og det spørs om feltet er like skjødesløse med å slippe ryttere i brudd som de var på den første etappen av Tour of Norway.

— Det er fint å være likt med «Cav». Han er en klasserytter, og jeg skal prøve å holde meg der oppe. I morgen er det en ny etappe jeg kan vinne, så jeg får prøve på det. Ta det dag for dag, sa Katjusja-rytteren.

Det var ikke mer enn et par hundre meter igjen da Kristoff og hovedfeltet endelig hentet bruddet der hans treningskamerat fra Stavanger Oscar Landa og Vegard Stake Laengen var de norske representantene.

- Skjønte Edvald ville stivne

— Jeg følte at jeg hadde kontroll i selve spurten, men jeg var litt langt bak da den startet. Edvald (Boasson Hagen) startet ganske tidlig, men jeg skjønte at han kom til å stivne litt mot slutten, forklarte Kristoff som syntes det var litt tungt å komme i gang igjen etter konkurransepausen.

— Men det er vel helt naturlig, mente han.

Da bruddet med fire ryttere passerte mål med én runde og 6,7 kilometer igjen, var feltet minuttet bak. Det måtte settes opp turbofart i feltet om det skulle bli avgjort med en massespurt. Kanskje den aller sterkeste jobben gjorde Kristoffs lagkamerat Sven Erik Bystrøm, verdensmesteren i U23 fra i fjor.

Les også

Nøkkelen som skal gi Kristoff ny suksess

Skuffet over Sky

— MTN-Qhubeka arbeidet hardt. Jeg ville at Sky skulle være med å kjøre litt, men de var ikke veldig interessert. Hvis de ikke er interessert i å vinne sammenlagt, så er det deres sak. Nå er vi bare seks på hvert lag, og da er det vanskeligere å kontrollere, påpekte Kristoff.

Så ble da også de tre lagene belønnet med første-, annen- og tredjeplass på etappen. Den lille spurtkanonen Caleb Ewan knep andreplassen foran Edvald Boasson Hagen.

— Jeg gikk litt for tidlig, men er egentlig fornøyd med tredjeplassen. Det er lenge siden jeg kjørte ritt, så det var veldig fint, sa Boasson Hagen. Han endte i grøfta under Gent-Wevelgem 29. mars.

— Edvald så pigg ut, det virker som om han er på vei tilbake litt. Det er bra, mente seierherren Kristoff.

Les også

Han kan bli Kristoffs største utfordrer i Tour of Norway

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5