Sport

Anders Jacobsen hoppet igjen

Gjorde sine første hopp etter langt skadeavbrekk. Hoppene ble gjort i Midtstubakken torsdag formiddag.

Anders Jacobsen. ntb scanpix

 • NTB

– Jeg er vel ikke imponert, men fornøyd. Det var helt vanlig hopping, og han gjennomførte en full økt med åtte hopp. Det var ingen problemer med kneet, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

På grunn av medietrykket rundt Hønefoss-hopperen valgte landslagsledelsen å holde Jacobsens comeback i hoppbakken hemmelig.

– Drømt mye

Det første hoppet var langt fra hans beste, men et greit gjennomført hopp på rundt 100 meter, ifølge ham selv. Han sa at han heller ikke var spesielt nervøs da endelig satte utfor.

– Da jeg først satt på bommen var jeg trygg. Det er i tiden i forkant jeg er nervøs. Jeg var veldig spent på forhånd, så natten har vært litt spesiell. Jeg har drømt mye om skihopping, sa Jacobsen til NRK. Statskanalen hadde fått tilgang til hopplandslagets video fra treningsøkten.

– Både Anders og trenere er veldig godt fornøyd. Telemarknedslag etter tre hopp sier sitt, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Satser mot OL

Jacobsen ødela korsbåndet etter et fall i Planica i mars. Han ble operert to måneder senere, men pådro seg infeksjon i operasjonssåret. Nå satser han på å være tilbake for fullt til OL i Sotsji.

Landslagshopperne har denne uken hatt sin tradisjonelle glidcamp i Trysil, men ligger for tiden og venter på at bakkene med snø blir klare. Helgens norgescuprenn på Rena ble avlyst på grunn av mangel på snø.

Torsdagens test av Jacobsen i Midtstubakken foregikk med isspor i tilløpet, men landingen skjedde på plastunderlag.

 1. Les også

  Jacobsen klar for hoppbakken

Les mer om

 1. Hopp
 2. Anders Jacobsen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Debut uten å ha hoppet på snø

 2. SPORT

  Kokslien sikret NM-gull: – Artig å «knekke» Graabak

 3. SPORT

  Vurderer å flytte norgesmesterskapet til Sverige

 4. SPORT

  Møt Norges nye hoppkomet

 5. SPORT

  Hoppsjefen bekymret for sponsortørke

 6. SPORT

  Tande knuste konkurrentene i sommerhoppuka