Sport

Reinkind tok seriegull i Tyskland

Tyske Bundesliga i håndball for menn spilles ikke ferdig. Kiel med Harald Reinkind er kåret til mester.

Harald Reinkind (til venstre) og Sander Sagosen er seriemestere i Tyskland og Frankrike.
  • NTB

Dette ble klart tirsdag og bekreftes av ligaens nettsted. De 36 klubbene i de to øverste divisjonene ble enige om dette på en telefonkonferanse.

Kiel leder serien med to poeng og har én kamp mindre spilt enn toer Flensburg-Handewitt, som må nøye seg med sølv og mesterligaplass.

Rekkefølgen ble avgjort ved at erobrede poeng ble delt på antall spilte kamper.

– Vi driver med det her fordi vi vil vinne. Da er det utrolig bittert at vi ikke får spille ferdig sesongen, sier Flensburg-spiller Magnus Abelvik Rød til VG.

Han er en av fire nordmenn hos serietoeren. Også for Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen og Magnus Jøndal ble det sølv.

Bismak

Reinkind har hatt en fin sesong for Kiel. Til sommeren får han Sander Sagosen som lagkamerat.

Reinkind flyttet til Bergen som treåring og ser seg selv som bergenser, og har tidligere spilt flere sesonger for Fyllingen.

– Jeg skulle gå og trene, så tikket det inn en melding om at vi har vunnet serien. Det er veldig spesielt. Det er noe annet enn å stå foran en fullsatt hall og feire gullet med lagkameratene, sa han til VG og erkjente at gullet kom med en liten bismak.

Sagosen ble fransk mester med Paris Saint-Germain etter at sesongen der ikke ble ferdigspilt på grunn av viruspandemien.

Les også

Sagosen: – Reinkind er en klassespiller

Magdeburg, Hannover-Burgdorf og Rhein-Neckar Löwen endte på plassene tre til fem og får plass i den nye euroligaen (tidligere EHF-cupen). Ingen rykker ned, mens Coburg og Essen rykker opp i 1. Bundesliga, som utvides til 20 lag.

Cup i høst

Finalehelgen i cupen skal gjennomføres på et senere tidspunkt. Semifinaler og finale var opprinnelig utsatt til slutten av juni, men vil i stedet bli avviklet en gang til høsten, om mulig med tilskuere.

Det betyr at Reinkind med Sagosen-hjelp kan fullføre dobbelttriumfen i høst. Kiel er klar for semifinale i cupen mot Lemgo Lippe, mens Melsungen og Hannover-Burgdorf møtes i den andre kampen.

Kvinnenes Bundesliga fullføres heller ikke, men der blir det ikke kåret noen vinner. Grunnen er at det gjenstår over tredel av kampene for alle lagene.

Les mer om

  1. Håndball