Sport

Kramer skryter av skøytefesten i Sørmarka Arena

Folkefest, skøytefest og et ras av ulike rekorder. Ikke rart at helgen ble en formidabel suksess i Sørmarka Arena.

Publikum var tidlig på plass søndag ettermiddag for å følge med på de siste distansen under verdenscupen. FOTO: Svein Hagen Foto: Verdenscup skøyter

  • Svein Hagen

Sørmarka Arena: Sportslige prestasjoner i verdensklasse over hele linjen, norske topplasseringer i de fleste øvelsene og et publikum som bare var et eventyr. Ikke rart det ble en gedigen skøyefest under helgens verdenscupstevne.

- Rett og slett en fantastisk helg for oss alle. Utøverne har satt både verdensrekorder på lavlandsbane, banerekorder og ikke minst personlige rekorder i fleng. Og når de norske skøyteløperne viser seg fram på en slik imponerende måte, blir dette bare helt eventyrlig, understreker sjef for stevnet, Erik Dahle.

Faktisk var det så mye folk inne i hallen at speaker måtte be folk trekke inn mot midten for å gjøre plass til alle.

- I Norge hører i alle fall dette til sjeldenheten. Det er bare unikt at så mye folk ser at skøytesporten er noe stort å få med seg. For oss her i Stavanger er det vanvittig stort at publikum til de grader støtter opp om et slikt arrangement, sier han.

Les også

Lunde Pedersen med eventyrlig seier i Sørmarka: – Sisterunden var helt rå

Utøverne var overveldet

Også utøverne var overveldet av det enorme trykket og stemningen som publikum vartet opp med hele helgen.

- For oss utøver er det jo helt ubeskrivelig å gå her inne i denne hallen. Ikke bare er isen fantastisk, men det entusiastiske publikumet gir oss ekstra energi når vi er ute på isen, forklarer Sverre Lunde Pedersen.

Også den suverene verdenseneren Sven Kramer hadde bare positivt å si om det lokale publikumet i Stavanger.

- Det er jo slett ikke bare de norske løperne som opplever at publikum heier på dem. Her er det slik at alle blir like mye tiljublet uansett nasjon de hører til, sier Sven Kramer etter at han lørdag på nytt fikk Oscarstatuetten.

Les også

Lorentzen klarte ikke å følge opp bragden - svak åpning ødela

De venter spent på 10000 meter, i mellomtiden har publikum gledet seg med 5000 kvinner, uten norsk deltakelse i A-puljen. FOTO: Svein Hagen Foto: Verdenscup skøyter

ISU er positive

Erik Dahle opplever også tilsvarende tilbakemelding fra både utøvere, ledere og ikke minst de høye herrer i ISU.

- Vi hadde en gjennomgang med ISU lørdag kveld, og de ga oss en kjempeattest på helgens arrangement, forklarer han.

ISU var klar på at hele arrangementet bærer preg av å være velorganisert og profesjonelt gjennomført. Det er ingen tvil om at Stavanger er i stand til å ha stevner av slik størrelse med rundt 250 utøvere fra over 30 forskjellige nasjoner.

- Det er ingen tvil om at vi ønsker å få tilbake et verdenscupstevne eller for den saks skyld et internasjonalt mesterskap innen et par år, mener Dahle.

Tilskuere i alle aldre var å finne på tribunene i løpet av helgen. Noen selvsagt kledd i de norske fargene. FOTO: Svein Hagen Foto: Verdenscup skøyter

Klare igjen 2019

Han tror ikke at Stavanger er aktuelt for arrangement av denne størrelsesorden neste sesong, det henger sammen med at ISU fordeler sine arrangement til ulike verdenssoner.

- Jeg tror at 2019 kan være et aktuelt år igjen for oss her i Stavanger. Det er i alle fall ingen tvil om at årets stevne har gitt oss masse positive opplevelser. Sørmarka Arena har nå også fått et solid rykte på seg i forhold til den superraske isen vi kan gi utøverne, sier han.

Les mer om

  1. Sørmarka Arena
  2. Skøyter