Sport

Tinkoff starter eget lag

Etter bruddet med Bjarne Riis.

STARTER EGET LAG: Oleg Tinkoff vil starte et eget sykkellag fra januar 2014.
  • Kim Bøyum

Torsdag ble det kjent at Bjarne Riis, som eier sykkellaget Saxo-Tinkoff, skiller lag med sin russiske hovedsponsor Tinkoff Bank ved utgangen av året.

På sin egen Facebook-side forklarer milliardæren Oleg Tinkoff hvorfor. Der skriver russeren at det er to årsaker til bruddet: Svake sportslige resultater i 2013-sesongen, samt at Tinkoff Bank vil starte et eget sykkellag.

— Fra januar 2014 vil vi starte vårt eget sykkellag, «Tinkoff Credit System». Dette vil bli et stort prosjekt med fem års perspektiv, skriver Tinkoff, og fortsetter:

— Jeg respekterer Bjarne Riis som sportsdirektør, men er uenig med ham som lagsjef. Jeg ønsker at Bjarne og Riis Cycling finner en ny sponsor selv med dagens økonomiske utfordringer, og håper vi kan samarbeide på et eller annet tidspunkt.

I en pressemelding fra Bjarne Riis heter det følgende:

— Det har vist seg umulig å finne et felles grunnlag om tanker og ideer i løpet av de forhandlingene vi har ført med russerne. Vi er uenige om hvordan laget skal drives, og det er det aller viktigste. Derfor ville det blitt vanskelig å drive laget videre på en fornuftig måte i 2014 med et fortsatt samarbeid.

Les mer om

  1. Sykkelritt