Småbarnspappa Phelps tviler på nytt comeback: - Jeg er i livets andre fase

Tidenes mestvinnende olympier Michael Phelps savner ikke svømmingen, men våger ikke avvise at lysten til å konkurrere brått kan dukke opp igjen.

Michael Phelps nyter dagene sammen med kona Nicole og sønnen Boomer.
  • NTB

I et intervju med det amerikanske nyhetsbyrået AP røper Phelps at han i øyeblikket er svært tilfreds med livet som småbarnsfar. Samtidig stenger han ikke døren helt for enda et oppsiktsvekkende comeback.

Phelps vet at gnisten og lysten til å konkurrere kan dukke opp igjen – særlig hvis han bestemmer seg for å være tilskuer under det forestående verdensmesterskapet i Budapest.

– Det blir den virkelige testen. Hvis jeg ender opp med å reise til VM i sommer, vil lysten komme tilbake igjen? spør medaljegrossisten.

Les også

Etter å ha prøvd alt, ber tvangsflyttede Luiz (53) nå Michael Phelps og Usain Bolt om hjelp

Familietid

Phelps har lagt opp, for så å gjøre comeback, én gang tidligere. I 2013 var han til stede under VM i Barcelona. På hjemveien sto det klart for amerikaneren at han ville satse mot karrierens femte OL tre år senere.

– Den gangen tenkte jeg «dette må være en spøk. Hvordan kan disse gutta svømme så sakte?» sier Phelps, som ble spesielt motivert til å gjøre comeback av å se det amerikanske stafettlaget mislykkes kapitalt.

Om de samme følelsene dukker opp i Budapest denne gangen, vil vise seg.

– Vi får bare se om jeg får den samme lysten igjen, sier Phelps.

I øyeblikket er det imidlertid andre ting enn idrett som opptar gullgrossistens tid. Phelps reiser mye for å delta på ulike sponsor- og næringslivsaktiviteter. I tillegg har han god tid til kona Nicole og sønnen Boomer. Sistnevnte fyller ett år i disse dager.

– Han har begynt å stå oppreist på egen hånd nå, og er samtidig i bevegelse hele tiden. Det er så artig å se på han. Hver dag er det noe nytt, noe spesielt. Det er en glede å kunne følge det på nært hold. Det er vilt. Nicole og jeg ser fortsatt ofte på hverandre og sier «vow, vi har en sønn. Dette er vår sønn», sier Phelps.

Michael Phelps har 23 OL-gull.

23 OL-gull

Skulle han bestemme seg for et nytt comeback, vil det gå kraftig på bekostning av tiden med familien. Derfor ser amerikaneren i øyeblikket sjansene for at han satser mot OL i Tokyo 2022 som små.

– Jeg har så mange fantastiske opplevelser med familien min. Derfor ser jeg ikke for meg noe comeback. Jeg har ikke noe brennende ønske om det akkurat nå. Jeg er i livets andre fase, og har mange ting jeg nå ønsker å utrette. Det innser jeg mer og mer, sier Phelps og tilføyer:

– Dette er en strålende mulighet til å gjøre ting jeg ikke kunne da jeg var svømmer.

23 OL-gull er fasiten for Phelps. I VM-sammenheng har han tre flere. Rio-OL endte med ikke mindre enn fem gull.

I øyeblikket føles lekene i Brasil fortsatt som den perfekte avskjeden for 31-åringen.

– Jeg hadde aldri tidligere tatt meg tid til å lene meg tilbake og tenke på hva jeg har oppnådd. Jeg er så glad for at jeg kom tilbake og deltok i OL. Det var akkurat den avslutningen jeg ønsket meg, sier Phelps.

Er karrieren egentlig avsluttet? Følg med.