– Alltid deilig å slå Vålerenga

Rune Gulliksen (50) mener kampene mot Vålerenga er helt spesielle, og liker at den hete rivaliseringen lever.

Rune Gulliksen (t.v.) er helt klar på at kampene mot Vålerenga er spesielle. Her er han i samtale med den nye backen, Bryan Schmidt, som kom til Hamar i går.
  • Arve Hovelstuen Blystad

Rune Gulliksen, som sitter i eliteutvalget i Dragons og er trener for U18-laget, spilte seks sesonger og 217 kamper for de gule og blå.

Han gløder når temaet Storhamar-Vålerenga dukker opp.

Noe helt spesielt

– For meg er ikke kampene mot Lillehammer i nærheten av kampene mot Vålerenga. Det å slå Vålerenga er noe helt spesielt, og det er alltid deilig.

Han mener rivaliseringen startet i 1995. – Vi tok fra dem hegemoniet da vi vant i 1995, 1996 og 1997. Vålerenga var mestvinnende, og så kom bønda og tok over. Nerven og rivaliseringen i disse kampene ligger der ennå. Det forandrer seg ikke, og det skaper ekstra interesse , sier 50-åringen, og fortsetter:

– Vålerenga har en enorm vinnerkultur, og da føles det godt å bryte ned den, knekke dem. Det er ikke så mange som har fått til det, selv om Stavanger klarte det i finalene forrige sesong. Mange har nok også et inntrykk av at Vålerenga-folk er litt breiale, litt store på det. Det blir et hat-elsk-forhold i idrettslig perspektiv, sier Rune Gulliksen.

Merket det tidlig

Også Dragons-trener Michael Smithurst innrømmer at kampene mot Vålerenga er noe ekstra.

– Jeg merket det med en gang jeg kom til Hamar som spiller. Det ble alltid litt mer intensitet på treningene foran Vålerenga-kampene. Vi møtte Vålerenga hele 17 ganger en sesong, i og med at det var innlagte bonusrunder, og dermed ble det en voldsom rivalisering, sier Smithurst, og fortsetter:

– Jeg må innrømme at det trigger litt ekstra foran disse kampene nå også. Vålerenga er gullgrossistene framfor noen, og det betyr litt ekstra å slå Vålerenga, sier Smithurst.

– Ekstra moro

Martin Blakseth Huse liker oppgjørene mot Vålerenga.

– Jeg vokste opp med storkampene Storhamar-Vålerenga. Det var de beste klubbene, og da jeg var liten var det stort å reise for å se kampene mellom lagene på Jordal Amfi. Jeg tror det er bra at rivaliseringen fortsatt finnes der, og jeg må innrømme at det er ekstra moro å slå Vålerenga, sier Storhamar-spilleren.

PS! Lars Løkken Østli pådro seg en strekkjenning mot Sparta, og er usikker foran VIF-kampen.

– Det er bedre i dag, så får vi se, sa Lars Løkken Østli i går ettermiddag.