Sport

Spanias fotballpresident suspenderes i ett år etter korrupsjonsanklager

Etterforskes for å ha arrangert kamper.

Angel Maria Villar (til høyre) er suspendert.

Spanias fotballpresident Angel Maria Villar er suspendert i ett år av den spanske idrettsdomstolen etter at han ble arrestert i en opprullende korrupsjonssak.

Det bekreftet lederen av domstolen, José Ramón Lete, tirsdag.

Han la til at suspensjonene kan bli revurdert «ved at ny informasjon kommer fram».

Tirsdag forrige uke slo spansk politi til og ransaket hovedkvarteret til Spanias fotballforbund (RFEF). Villar er mistenkt for å ha arrangert kamper for Spanias landslag som har gitt hans sønn Gorka økonomiske fordeler i form av lukrative forretningsavtaler.

Les også

Da etterforskeren møtte den mektige fotballtoppen, ble han forferdet over oppførselen hans: – Dypt urovekkende

Han er også anklaget for å ha brukt penger fra forbundet til å søke fordeler for å bli gjenvalgt som president.

I alt ble fire personer arrestert, inkludert Villars sønn. Også RFEFs visepresident Juan Padron ble pågrepet. Han er også suspendert i ett år.

Villar holdes i varetekt inntil videre uten mulighet til å bli løslatt mot kausjon. Fotballpresidenten fikk ikke innvilget kausjon fordi det er fare for at han vil rømme. Påtalemyndigheten ønsker ikke at han løslates så lenge etterforskningen i en opprullende korrupsjonssak pågår.

Villar ble i mai for åttende gang på rad gjenvalgt for en ny fireårsperiode som spansk fotballpresident. Han har lang fartstid som fotballtopp. Helt siden 1992 har han fungert som visepresident i UEFA, og han har vært visepresident i FIFA siden 2002.

(©NTB)

Les mer om

  1. Spanias herrelandslag fotball